TOP

Drukst bezochte zomereditie ooit van Pure London

Modebeurs Pure London heeft begin deze maand de best bezochte zomereditie ooit beleefd. De vakbeurs voor vrouwenmode, die plaatsvond op 2, 3 en 4 augustus, trok gemiddeld negen procent meer bezoekers dan vorig jaar zomer.

Op de eerste dag van de modebeurs kwamen er al 11 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Maandag waren dat er 4,6 procent en dinsdag zelfs 27 procent vergeleken met 2008. Verder steeg het internationale bezoekersaantal met 3,5 procent en het aantal bezoekers dat langer dan een dag bleef steeg met 21 procent.

Volgens de organisatie is de aandacht voor de beurs met name in Groot-Brittannië zelf gestegen. Van alle belangrijke warenhuizen waren inkopers aanwezig, zoals van Harrods, ASOS, Selfridges, House of Fraser, Fenwick, Debenhams en John Lewis.

Na de eerste dag reageerde Pure London event manager Samantha Bleasby enthousiast: “Het was fantastisch om te zien dat er zoveel bezoekers waren op de eerste dag. Er is echt een hoog energielevel in de mode-industrie op dit moment, dat verbaast me echt.”

Bleasby was niet als enige tevreden over de afgelopen Pure, ook mede-organisator Steve Newbold reageerde verbaasd: “De beurs was overweldigend positief. Er werden goede zaken gedaan, ondanks slechte economische tijden.”

De volgende editie van Pure London vindt plaats op 14, 15 en 16 februari 2010.