TOP

Documentaires over mode: Dutch Profiles, The September Issue en The Day Before

September is dé maand van de mode en documentaires hierover gaan dan ook deze maand in première.
  • The September Issue. Documentairemaker R.J. Cutler volgde de Amerikaanse Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour in de aanloop naar het septembernummer in 2007. Deze documentaire laat niet alleen de totstandkoming van het blad zien, maar maakt ook een portret van Wintour, die berucht is om haar enorme invloed op de modewereld. The September issue gaat op 17 september in première in Nederland.
  • The Day Before. Ontwerpers Proenza Schouler, Fendi, Jean Paul Gaultier en Sonia Rykiel worden allemaal gevolgd in de laatste 48 uur voordat hun collecties de catwalks op gaan. filmmaker Loïc Prigent laat zien dat ieder op zijn eigen manier omgaat met die laatste uren. The Day Before is op 9 september voor het eerst te zien op het Sundance Filmfestival.
  • Dutch Profiles. Een serie korte documentaires over Nederlands ontwerp. De eerste serie met zeventien portretten is nu te bekijken op http://www.dutchprofiles.com/. Namen uit de modewereld die aan bod komen zijn Marlies Dekkers, G-Star. Alexander van Slobbe, Vlisco (stoffen) en Ted Noten (sieraden). In totaal zullen er ongeveer honderd portretten komen.