TOP

Dit zijn de schoenentrends voor vrouwen voor winter 2018-2019

Mode krijgt volgens trendwatcher Bea de Roo een nieuwe dimensie dankzij schoenen en laarzen die vanwege kleur en materiaal een belangrijke rol vervullen bij het samenstellen van outfits. Enkellaarsjes/booties en knielaarzen staan in de winter van 2018-2019 centraal, maar ook sneakers in nieuwe stijlen.

Opposites Attract

Verschillende materialen worden zodanig samengevoegd dat bekende modellen een totaal andere uitstraling krijgen. Zo zijn sportieve schoenen en sneakers uitgevoerd in luxe en zachte materialen als fluweel, bont, metallics en borduursels, terwijl voor vrouwelijke modellen stretch en knitted materialen uit de sportwereld trendy zijn.

Opposites Attract (5)Opposites AttractOpposites Attract (3)

Opposites Attract (1)

Street Couture

Sneakers en andere sportieve modellen blijven gewild. Slip-ons, soksneakers en -laarsjes staan hoog genoteerd, evenals coutureachtige sneakers met onder andere borduursels, pailletten, volants en bijzondere materialen. Daarnaast is er een interessant aanbod booties in een mix van casual en sportief.

Street Couture (1)

Street Couture (5)Street Couture (2)Street Couture (4)

Mix of Styles

Dit trendthema, met invloeden uit de jaren ’70 en ’80, biedt vele mogelijkheden om een eigen sfeer te cre-eren. Blikvangers zijn details als volants, barokachtige overdaad, graffitidessins en logo’s, bloemdessins en -borduursels, een mix van stijlen, uitvergrote accenten en kleur. Een belangrijke trend: soklaarsjes!

Mix of Styles (1)

Mix of Styles (2)Mix of Styles (4)Mix of Styles (5)

Luxurious Look 

Vooral ruimere silhouetten, verbrede schouders en een androgyne look staan in de spotlights. Veel vrouwen kiezen hierbij voor actuele basics met een zekere luxe uitstraling, dankzij de variatie in leest-, hakvorm en materiaalkeuze. Hier zorgen kitten heels, stevige hakken en conische jarentachtighakken voor vernieuwing.

Luxurious LookLuxurious Look (3)Luxurious Look (6)Luxurious Look (5)