TOP

Dit is de vrouw die Otrium de toekomst in leidt

Otrium heeft Zuhairah Washington benoemd tot nieuwe CEO. Onder haar leiding moet de online fashionoutlet winstgevend worden en internationaal verder uitbreiden. Met name in haar thuisland Amerika, dat door oprichters Max Klijnstra en Milan Daniels als belangrijkste groeimarkt wordt gezien.

Beeld: Otrium

Washington was al actief bij Otrium, ze begon er twee jaar geleden als operationeel directeur. “Ik voel me extreem bevoorrecht om een bedrijf te leiden dat consumenten vanuit alle sociaaleconomische achtergronden toegang geeft tot ’s werelds beste modemerken, tegen betaalbare prijzen”, zegt ze in een aankondiging. “Daarbij streven we een grotere missie na: verzekeren dat alle geproduceerde kleding daadwerkelijk wordt gedragen.”

Vrouwelijke CEO van kleur

Washington werkte eerder voor Uber, Expedia en de beursgenoteerde winkelketen Five Below. Nu is ze een van de weinige vrouwelijke CEO’s van kleur in de (fashion)techwereld. Daarover zegt ze: “Ik ben er in het bijzonder trots op dat we aan de volgende fase van Otrium bouwen met een managementteam dat voor 40 procent uit vrouwen bestaat, waarvan 100 procent vrouwen van kleur.”

Met haar aanstelling doet medeoprichter Klijnstra een stap terug binnen het management. Hij wordt als chief sustainability & growth officer verantwoordelijk voor de marketingstrategie en duurzaamheidsdoelen. Zijn compagnon Daniels blijft zich bezighouden met het uitbreiden van de merkpartnerschappen wereldwijd.