TOP

Diesel en Edun lanceren Afrikaanse collectie

Diesel en Edun hebben op 3 maart hun samenwerking gelanceerd in Parijs. De merken hebben samen een denimcollectie gepresenteerd die ontstaan is in Afrika.

Afrikaanse creativiteit was dé inspiratie voor de lentecollectie van Diesel en Edun. Dit idee is ontstaan toen diesel-oprichter Renzo Rosso samen met Bono en zijn vrouw Ali Hewson, die samen het merk Edun ontwikkelen, een bezoek brachten aan verschillende projecten in Mali en Oeganda. De collectie bestaat uit 25 items en is gemaakt van CCI katoen uit Oeganda.

Studio Africa
Om de collectie tot leven te roepen hebben Diesel en Edun het concept Studio Africa ontwikkeld. Het is een virtuele luidspreker en een platform waar een nieuwe generatie hun creatieve talenten kan laten zien vanuit het hele continent.

Het concept is gelanceerd met een aantal live events in samenwerking met Boiler Room. Een online broadcaster voor livestream muziek. De verschillende shows in Tokyo, Parijs, Berlijn en Los Angeles brachten Afrikaanse en Westerse muzikanten samen.

Het evenement is op zondag 3 maart afgesloten in Parijs. Kanye West, Kim Kardashian, Jessica Alba en Nicole Richie waren onder andere aanwezig.