TOP

Diesel breidt retailactiviteiten uit

Jeansmerk Diesel focust de komende jaren op retail en gaat flink uitbreiden met monobrandstores en shop-in-shops. Begin augustus opent een nieuwe Diesel-winkel aan de Spuistraat in Den Haag. Daarnaast gaan deze zomer 24 vernieuwde Diesel shop-in-shops open in de Bijenkorf.

“De belangrijkste vraag is waar willen we over een aantal jaar staan met Diesel?”, zegt Joanna Onland, directeur Diesel Benelux.  “We zijn begonnen met een vijfjarenplan en retail speelt hierin een grote rol. We richten ons op het openen van winkels in de belangrijkste steden in de Benelux. Den Haag staat nu als eerste op de planning.”

Shop-in-shops 

Daarnaast opent Diesel bij de Bijenkorf en het Belgische Inno vernieuwde shop-in-shops, waarbij het merk alles in eigen beheer houdt, van personeel en inkoop tot de kassasystemen. Een nieuwe manier van werken ten opzichte van de ‘oude’ shop-in-shops bij de Bijenkorf. “Hierdoor kunnen we een hoge service waarborgen en een echte Diesel merkbeleving neerzetten”, aldus Onland.
België

De samenwerking met warenhuisketen Inno in België is in 2010 gestart met een testcase in Brussel. Deze wordt na een succesvolle start uitgebreid naar meerdere filialen, in onder andere Luik, Brugge en Leuven.