TOP

Diesel Black Gold wordt zelfstandig

Diesel gaat haar label Diesel Black Gold meer als zelfstandig label presenteren dan voorheen. Daarvoor wordt een aparte business unit binnen het bedrijf gecreëerd.

De casual-luxury lijn Diesel Black Gold is hoger gepositioneerd dan de ‘gewone’ Diesel-collectie en wordt elk seizoen in New York geshowd. Diesel wil de collectie nu meer als zelfstandige eenheid neerzetten. Zo wordt het ondergebracht bij een aparte divisie binnen het bedrijf met aan het hoofd de nieuwe algemeen directeur Andrea Baldo. De focus ligt op de distributie. Zo krijgt Diesel Black Gold zogenaamd ‘dedicated shopping area’s’ in de eigen winkels, corners in multibrandstores en shop-in-shops in warenhuizen. De ontwerpster Sophia Kokosalaki is sinds 2009 creatief directeur voor de vrouwencollectie van Diesel Black Gold.

 “Wij geloven dat Diesel Black Gold alle elementen van authenticiteit en de juiste uitstraling in haar DNA heeft om op een goede manier aan te sluiten bij de volgende generatie consumenten, de zogenaamde millennials”, zegt Diesel-oprichter en directeur Renzo Rosso.