TOP

Deze jeans belooft een halve eeuw mee te gaan

Op de crowdfundingsite Kickstarter zijn doorgaans interessante projecten te vinden. Zo ook het initiatief van Half Century Jeans, dat belooft dat hun jeans maar liefst een halve eeuw zal meegaan.

Het Londense Half Century Jeans zegt comfortabele jeans te kunnen bieden die ook nog eens zeer langzaam slijt. Dit is volgens het denimmerk mogelijk door de gebruikte materialenmix. Deze bestaat uit Japanse selvedge denim uit Okayama en ultraduurzame ‘Spectravezels’, die vijftien keer sterker zijn dan staalkabels en regelmatig voor sportkleding worden gebruikt. Hiermee belooft het label ‘de meest onverwoestbare spijkerbroeken ooit’ te kunnen produceren. 

 

Duurzaam

Half Century Jeans is zelfs zo zelfverzekerd dat het ervan uitgaat dat deze jeans een halve eeuw meegaat. Gaat een broek toch kapot binnen deze periode, dan biedt het merk reparatie of vervanging aan. Verder geeft Half Century Jeans aan een duurzaam product te bieden. Doordat de artikelen lang meegaan, maar ook doordat de modellen gemaakt zijn van 100 procent organisch katoen.  

Half century jeans 2

Half century jeans 1