TOP

Denim & Supply Ralph Lauren open in Amsterdam

De allereerste winkel van het nieuwe jeansmerk Denim & Supply Ralph Lauren is vrijdag 16 december geopend in de Kalverstraat in Amsterdam.

Denim & Supply van Ralph Lauren is een nieuwe jeanscollectie, dat Ralph Lauren in de markt heeft gezet na het stopzetten van Polo Jeans. Denim & Supply is jonger en betaalbaarder dan Polo Jeans en heeft een duidelijk eigen vintage stijltje; een beetje Abercrombie & Fitch meets Waterlooplein. Het nieuwe label werd direct gepresenteerd met een franchiseplan, en de primeur van de eerste winkel wereldwijd is voor Amsterdam.

Loft 

De winkel meet bijna 200 vierkante meter over twee verdiepingen, met beneden de mannencollectie en boven de vrouwenlijn. Het interieur doet denken aan de loft van een straatkunstenaar, met een open plafond, bakstenen muren, versleten houten vloer, ramen afgezet met metalen frame en verweerde deuren. Gepolijste aluminium spots en hanglampen verlichten de ruimte, terwijl de zwart-wit fotografie, vintage concertposters en versleten zwart leren banken de fabriekssfeer tot een geheel maken.

Expansie

De winkel in de Kalverstraat is de allereerste voor Denim & Supply wereldwijd. Binnenkort volgt de opening van de winkel in New York. Het is de bedoeling dat het winkelconcept wereldwijd wordt uitgerold. De Nederlandse winkel is een samenwerking met retailbedrijf Gebroeders Coster, dat onder andere ook winkels van Adidas Originals en G-Star heeft. Ook in Nederland komen er op termijn meer Denim & Supply winkels bij, te beginnen met een winkel in Den Haag, vertelde retailmanager Sydney Koster ons bij de opening.