TOP

Denham opent winkel aan Prinsengracht

Jeanslabel Denham heeft donderdag 15 januari zijn winkel geopend aan de Prinsengracht in Amsterdam, ter hoogte van de Negen Straatjes.

De winkel van Denham aan de Prinsengracht is eigenlijk expositieruimte, winkel en showroom in één. Je komt binnen in de expositieruimte, waar de kleermakersgeschiedenis van de familie van Jason Denham te zien is. In het tweede gedeelte van de pijpenla is de zomercollectie 2009 te koop en helemaal achterin is achter een glazen deur toegang voor klanten om de nieuwe wintercollectie 2009/2010 in te kopen. Bijzonder in de winkel is de Blue Salad Bar, waar klanten zelf de knopen, rivets en labels voor hun jeans kunnen uitkiezen en zodoende een jeans naar smaak kunnen bestellen.

Jason Denham stond aan de basis van het ‘new luxury’ label Blue Blood, dat hij samen met Steve te Pas oprichtte in 2002 en uitbouwde tot een internationaal spijkerbroekenmerk. Denham vertrok eind 2007 bij Blue Blood en lanceerde in 2008 zijn eigen label Denham. “Met zo’n achternaam is denim mijn lot.” De filosofie van Denham is rijk gedecoreerde jeans maken met een passie voor het vak en een voorliefde voor vintage en modern design. Veel ontwerpen zijn geïnspireerd op klassiekers, zoals een tas die is afgeleid van de Louis Vuitton Steamer Bag uit 1901. De ontwerpen van de broeken zijn gebaseerd op het antieke patronenboek The Cutters, dat in de familie van Denham circuleert.