TOP

De Week van de Detailhandel: op jacht naar personeel

Winkelpersoneel, jong snel en wild? Nee hoor, het UWV Werkbedrijf en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel zijn juist op zoek naar herintreders en werkzoekenden boven de 45 jaar.

Het UWV Werkbedrijf en het HBD zijn gisteren gestart met een campagne om personeel te werven tijdens de Week van de Detailhandel (15-19 juni). Ondanks de crisis is er in de detailhandel een groot tekort aan geschikte mensen met levenservaring.

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat maar liefst 83% van de winkelmedewerkers jonger is dan 45 jaar. Slechts 12% is tussen de 45 en 55 jaar, 5% is ouder dan 56. Zonde, vinden het UWV en het HBD, juist omdat werk- en levenservaring waardevol is in de omgang met klanten. De flexibele werkuren zijn bovendien aantrekkelijk voor herintredende ouders, of mensen die een deeltijdbaan willen.

Op diverse locaties van UWV Werkbedrijf en bij de Servicepunten Detailhandel van het HBD kun je de komende week de carrièremogelijkheden ontdekken en op een laagdrempelige manier kennis maken met werken in de winkel.