TOP

De vele kanten van Lara de Graaf van Ydence. ‘Ik zie er vrouwelijk en netjes uit, maar ik ben een stoere chick’

Wie is Lara de Graaf (33), oprichter en directeur van vrouwenmodemerk Ydence? Waar geeft ze graag geld aan uit, heeft ze huisdieren en wat is haar guilty pleasure? Je leest het in dit persoonlijke interview.

Beste advies dat je ooit kreeg?

“Dat je zakelijk best groot mag denken, maar wel kleine stapjes moet nemen. Van mijn vader die ook ondernemer is. Hij is een beetje mijn mentor. Dat advies komt terug in mijn bedrijfsvoering. Ik weet waar ik naartoe wil, maar ik ga niet te snel.”

Wat is je woonstijl?

“We zijn onlangs verhuisd en ik heb mijn interieurstijl pas net ontdekt. Daarvoor huurde ik en gaf ik niet zoveel om het interieur. Mijn stijl is een mengelmoes, dat was ook een beetje het probleem toen we het huis moesten inrichten. Ik hou van Ibiza-stijl, hotel chic, Japandi, Afrikaanse invloeden en retro. Dus het huis inrichten was een zoektocht en voor de puntjes op de i heb ik hulp gehad van een interieurstylist.”

Hoe ontspan je?

“Ik ben snel overprikkeld, dus niks doen is heel belangrijk voor mij. Een goede serie kijken onder een dekentje op de bank met een wijntje of een theetje en wat te eten. En op vakantie kan ik ook ontspannen.”

Lezen of Netflixen?

“Netflixen. Ik lees niet, ik heb geen geduld voor een boek. Ik hou van harde maffiafilms en series. ‘Gomorra’ vind ik te gek. Maar mijn smaak is heel breed. Ik hou ook van romantische komedies, documentaires, Scandinavische detectives en realityprogramma’s.”

Hoeveel huisdieren heb je?

“Geen. Ik had tien jaar een chihuahua, Sissi. Ze ging overal mee naartoe. Ze is twee jaar geleden overleden en er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk. Ik twijfel nog over een nieuwe hond, uit angst die ook te verliezen. Maar ik mis het wel, ik hou erg van dieren.”

Wat was je eerste baantje?

“Toen ik zestien was, ging ik bij een sportwinkel in Zaandam werken, waar ik vandaan kom. Ik heb dat twee jaar gedaan en ik vond het heel leuk. Ik maakte er mijn hele salaris op. Ik tenniste en had altijd de leukste tennispakjes uit de winkel aan.”

Heb je tatoeages?

“Nee. Ik vind het prachtig, maar ik ben snel uitgekeken op trends, dus zoiets definitiefs is niks voor mij. Twee jaar geleden heb ik op het punt gestaan om een kleine te zetten voor mijn overleden hondje. Maar dat is er toch nog niet van gekomen.”

Beste concert ooit?

“Ik ga nooit naar concerten. Ik kan niet tegen die mensenmassa, veel te druk. Ik ben ook niet echt fan van een band of artiest waar ik per se heen wil. Ik ga wel graag naar een festival met latin house muziek.”

Heb je een guilty pleasure?

“Realityprogramma’s kijken, zoals ‘Temptation Island’ en ‘B&B Vol Liefde’. Ik hou van de liefde, het dramatische aspect en alle menselijke emoties die erbij komen kijken. En ik hou van suikers en alles wat slecht voor je is. Ik ben niet van het diëten. Ik cheat bijna iedere dag met chocola of chips, zeker als ik het druk heb.”

Wat verwachten mensen niet van jou?

“Ik zie er vrouwelijk en netjes uit, maar ik ben een stoere chick. Ik hou van auto’s, ben gek op maffiafilms en kijk voetbal en vechtsporten. Door Instagram hebben mensen soms een ander beeld van mij. Maar ik kom uit een hardwerkende familie waarin het motto is: doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Niks geen glamour. Thuis draag ik een knot en een huispak.”

Hoe sportief ben je?

“Ik heb altijd gesport. Ik tenniste en deed lang aan salsadansen. Sinds Ydence kom ik niet meer aan sporten toe. Af en toe gaan we padellen, skeeleren, dansen of skiën. De sportschool vind ik verschrikkelijk. Ik ben tevreden met hoe ik eruitzie, waardoor ik mezelf gelukkig niet hoef te dwingen om een sport te gaan doen die ik niet leuk vind.”

Ben je een keukenprinses?

“Totaal niet. Ik kan een lekkere pasta klaarmaken, maar ik ben geen type dat drie uur in de keuken staat. Ik lunch vaak uitgebreid buiten de deur, dan houden we het ’s avonds meestal simpel. We hebben een onwijs mooie keuken, maar hij wordt niet veel gebruikt. We zijn heel goed in het bestellen van eten, haha.”

Waar geef je graag geld aan uit?

“De laatste tijd aan het interieur, maar dat zal niet blijvend zijn. We geven veel geld uit aan eten: lunchen buiten de deur en eten thuisbezorgen.”

Je favoriete land?

“Italië. Vanwege de cultuur, de mensen, de taal, het eten. En ik hou van Italiaanse maffiafilms. Toen ik jong was, gingen we elk jaar naar het Gardameer en vroeger wilde ik altijd naar Italië emigreren. Het voelt als thuiskomen.”

Je favoriete parfum?

“Toevallig heb ik net een nieuwe gekregen die heerlijk is: Good Girl Gone Bad van Kilian. Maar Coco Mademoiselle van Chanel blijft ook heerlijk. Ik hou van licht en fris en een beetje gekruid.”

Dit artikel verscheen het eerst in Textilia #1 van 2023.