TOP
Ciff

Data beurzen Kopenhagen bekend, omzet mode en schoenen relatief stabiel in grillig Q1 en NZA opent nieuwe winkel

De omzet in de mode- en schoenenwinkels is relatief stabiel gebleven in het eerste kwartaal van dit jaar. Verder opent NZA een nieuwe winkel, maakt Ciff de data voor de zomerbeurs bekend en sluit de iconische dumpwinkel Benscore na ruim 35 jaar de deuren. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 7 mei.

Omzet mode en schoenen stabiel in eerste kwartaal 2021

De mode- en schoenenomzet is in het eerste kwartaal van 2021 met een lichte omzetmin van 0,3 procent relatief stabiel gebleven ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de Fashionscan van GfK. “Onderliggend is er echter van alles aan de hand”, ziet Danny van den Burg, retail sales lead bij het marktonderzoeksinstituut. “Het eerste kwartaal van 2021 was er een van diepe dalen en nog hogere pieken. De eerste zeven weken stonden de resultaten door de winkelsluiting zwaar onder druk en leverden mode- en schoenenaanbieders wekelijks grofweg tussen de 20 en 30 procent in. Toen de winkels op 3 maart weer open mochten, stegen de omzetten direct.” Wat volgt is een gigantische piek in de tweede helft van maart, met een plus van 176 procent in week 12 (22-28 maart 2021) en bijna 113 procent in week 13 (29 maart – 4 april 2021). Volgens Van den Burg is dat goed te verklaren. “Vorig jaar werd in die periode de eerste lockdown aangekondigd, met als gevolg dat de verkoop volledig instortte.”

Lees hier meer over de cijfers van het eerste kwartaal 2021

New Zealand Auckland opent nieuwe winkel

Mannenmodelabel NZA New Zealand Auckland opent samen met ondernemer en retailer Jan Diebels een nieuwe winkel aan de Marikenstraat in Nijmegen. Dit maakt Diebels bekend via zijn instagramkanaal. Het wordt het derde concept van Diebels in de Gelderse stad; die al eigenaar is van de winkels Dedicated en Daily Fresh. Wanneer de zaak precies opengaat is nog niet duidelijk (Diebels: ‘tussen juli en september’), er moet eerst nog worden verbouwd.

De Bijenkorf opent webshop in Oostenrijk

De Bijenkorf zet de ingezette strategie van internationalisering voort met de opening van een nieuwe webshop in Oostenrijk: debijenkorf.at. “De webshops van de Bijenkorf onderscheiden zich niet alleen door het uitgebreide merkenaanbod, maar ook door gebruiksvriendelijkheid”, aldus Giovanni Colauto, CEO van de Bijenkorf in een persbericht. “Deze uitbreiding naar Oostenrijk is een logische stap na de succesvolle online uitrol in België, Duitsland en Frankrijk.”

Data zomerbeurzen Kopenhagen bekend

De Deense beurs Ciff zal komende zomer van 11-13 augustus plaatsvinden in het Bella Center in Kopenhagen. Dit meldt de organisatie in een persbericht. Ook Revolver, de andere beurs in de Deense hoofdstad, gaat vooralsnog door op die data. Afgelopen februari werden de fysieke beurzen geannuleerd vanwege de pandemie.

Dumpwinkel Benscore na 35 jaar failliet

Na ruim 35 jaar stopt dumpwinkel Benscore aan de Korte Hoogstraat in Rotterdam. Het faillissement werd door eigenaar Ben Cohen zelf aangevraagd. “Steeds opnieuw werd het moment uitgesteld dat de winkels weer open mochten. Het duurde gewoon te lang”, aldus Cohen in het AD. Benscore, het voormalige Dump 2000, heeft door het bijzondere aanbod van camouflagekleding, kistjes, helmen, bomberjacks, survivalproducten en 010-outfits, fans door het hele land. Deze kunnen na 31 juli terecht op de webshop van Benscore, want de winkel gaat online verder.

Credit beeld: Ciff