TOP

Creenstone failliet, maar maakt doorstart [update]

Creenstone International is op 24 juni 2014 door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Binnen een paar dagen is er echter al een koper gevonden om een doorstart mee te maken.

De bedrijfsvoering van Creenstone gaat gewoon door. Een woordvoerder van Creenstone meldde op 1 juli aan Textilia dat het bedrijf een doorstart maakt met Stone Fashion, ook een jassenspecialist en eigenaar van onder andere de merken Goldbergh en Reset. Inmiddels zijn de curator van Creenstone International bv en Stone Fashion B.V. tot overeenstemming gekomen tot overname van alle bedrijfsonderdelen.  

Potentie

In een persbericht laat Stone Fashion op 4 juli weten dat de potentie van het label Creenstone de voornaamste reden is om per direct een doorstart te maken. De nieuwe firma, Creenstone B.V.,  zal daarbij als individuele entiteit onder de holding actief zijn.

Gerenommeerd merk

Maurice Willemse, directeur bij Stone Fashion zegt in het persbericht: Creenstone staat bekend als gerenommeerd merk in buitenkleding voor dames en sluit perfect aan bij ons huidige positionering. Creenstone heeft historie, een unieke identiteit en een groot aantal klanten die trouw zijn aan het merk.  Wij  zien daarom ook buitengewoon veel potentie voor de toekomst.”

Identiteit behouden

Verder meldt Stone Fashion in de persverklaring: ‘Stone Fashion wil de identiteit van Creenstone zoveel mogelijk behouden. Een groot deel van het huidige Creenstone team zal werkzaam blijven. Tevens zal het huidige verkoopnetwerk van eigen showrooms en agenten behouden blijven. Wel wordt vanuit jarenlange ervaring als outerwear specialist door Stone Fashion met een frisse blik naar het merk gekeken. Tevens zal de nieuwe eigenaar trachten synergie te bereiken op gebied van productie, logistiek, en financiën.’

Levering

De productie voor winter 2014 was al voor de overname afgerond, waardoor de uitlevering geheel conform order zal verlopen.

Nieuwe collectie

De collectie voorjaar 2015 zal gepresenteerd worden vanaf 8 juli tijdens de Panorama in Berlijn en aansluitend via het bekende verkoopnetwerk. 

Over Creenstone

Damesjassenlabel Creenstone bestaat sinds 1995 en was lange tijd onderdeel van de Secon Group, later Fashion Fund 1. In 2010 werd het merk overgenomen door modebedrijf Luxor, dat verder wilde groeien met het jassenmerk.