TOP

Creatief directeur Number Nine vertrekt

Milan Moone, sinds 2004 mede-eigenaar en creatief directeur van modeformule Number Nine vertrekt. Compagnon Roemer Zonneveld neemt zijn aandelen over.

Milan Moone vertrekt per 1 januari 2017 bij Number Nine en gaat op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging. Moone was sinds de start in 2004 actief als creatief directeur en verantwoordelijk voor de inkoop van het assortiment. Zijn werkzaamheden op het gebied van inkoop en het aansturen van het team zijn inmiddels overgenomen door operationeel directeur Pim Mulder. Samen met visual merchandising stylist Petra van Heerdt wordt hij verantwoordelijk voor de inkoop. Van Heerdt focust zich daarbij op het vrouwensegment.

Aandelen

Mede-oprichter en algemeen directeur Roemer Zonneveld neemt de aandelen van Moone over. “Milans vertrek is in goede verstandhouding gegaan”, vertelt Zonneveld. “Natuurlijk was het na zo’n lange tijd even slikken, maar hij is toe aan een nieuwe uitdaging. Daarbij denk ik dat ik twee goede vervangers binnen ons bedrijf heb gevonden.”

Zeven multibrandwinkels

Number Nine telt zeven multibrandwinkels, in Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Utrecht. Vorig jaar openden de ondernemers een nieuwe sneakerzaak Size 9 in Haarlem. “Ik sluit niet uit dat we verder groeien, maar niet te groot”, zegt Zonneveld. “Anders verliezen we het persoonlijke. We willen vooral een kleine, lokale retailer blijven.”