TOP

Consumentenbond sluit honderden webshops, contactloos betalen steeds populairder en zo wordt een Chaneltas gemaakt

De Consumentenbond sluit 850 webwinkels die nepproducten verkopen. Verder: Contactloos betalen steeds populairder en zie hoe een Chaneltas gemaakt wordt. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 3 mei.

Consumentenbond sluit 850 webwinkels met nepproducten

De consumentenbond heeft 850 webshops die nepproducten verkopen offline laten halen. Dat is het resultaat van een onderzoek waarbij de bond tot een lijst van in totaal tweeduizend verdachte sites kwam. Dat meldt Retailnews.

De bond onderzocht webwinkels die doen voorkomen merkkleding of luxe producten te verkopen tegen hoge kortingen. In werkelijkheid gaat het om nepproducten of wordt er helemaal niets geleverd. In veel gevallen maakten de webshops gebruikt van bestaande, ongebruikte domeinnamen. Daardoor is het webadres bekend bij Google en komen ze hoger in de zoekresultaten.

 

Contactloos betalen stijgt in populariteit

Bijna een kwart van alle transacties in de winkel verliep in 2017 contactloos. Daarnaast werd 37 procent regulier met de pinpas betaald. Daarmee is het aandeel van de pinpas binnen de detailhandel vorig jaar verder opgelopen naar 61 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandsche Bank en Betaalvereniging Nederland.

In 2016 werd 58 procent met de pinpas afgerekend. Contant daalt nog altijd in populariteit: Tussen 2010 en 2017 is dit met bijna 37 procent gedaald terwijl het aantal pinbetalingen juist met 78 procent stegen.

Afrekenen met de telefoon is nog niet erg populair. Zeven procent van de Nederlands consumenten heeft een app op zijn smartphone die contactloos betalen mogelijk maakt. Minder dan een half procent deed vorig jaar ook daadwerkelijk een contactloze betaling via de telefoon.

 

Wat doen deze modemerken met duurzaamheid 5 jaar na Rana Plaza? [deel 2]

Op 24 april was het vijf jaar geleden dat kledingfabriek Rana Plaza instortte. Bij de ramp kwamen ruim 1100 mensen om het leven. Wat is anno 2018 de stand van zaken? Wat is er anders en hoe bewust is de consument inmiddels als het gaat om sociaal verantwoorde mode? Textilia spreekt in dit tweede deel van een tweedelige serie met onder meer Claesen’s,Mud Jeans en House of Jamie over duurzaamheid in het licht van Rana Plaza.

 

Zo wordt een Chaneltas gemaakt

Een kijkje achter de schermen van Chanel komt niet vaak voor. Onlangs deelde het Franse luxehuis een video waarin wordt getoond hoe de Gabrielle, Boy Chanel en de Classic handtas gemaakt worden. Bekijk hieronder de video.