TOP

Cold Method showt zomercollectie 2012

Mannenmodemerk Cold Method showde donderdag 30 juni de nieuwste zomercollectie in de Amsterdamse scheepswerf At The Bosch. Ontwerper Dieter de Cock liet zich inspireren door de filmklassieker Lord of The Flies. Dat resulteerde in een mix van Britse college en traditionele workwear.

Lord of The Flies vertelt het verhaal van een groep Britse schooljongens die met een vliegtuig is neergestort op een onbewoond eiland. Na een paar dagen zijn deze brave jongens veranderd in een stel primitief levende jagers. De transformatie van nette college boys naar ruige jungle survivors vormt de rode draad binnen de collectie van Cold Method.

De collectie
De collectie bestaat verder uit gekleurde chinos (in navy, zand en rood), de dégradé polo, de gemêleerde cardigan en de slim-fit blazer met, in plaats van de obligate schoolbadge, een vlieg in metaalborduursel, als knipoog naar de filminspiratie. Gebruikte zomermaterialen zijn canvas, linnen, jersey en denim. Verder is het kleurenpalet geïnspireerd op het werk van de Britse kunstschilder Peter Doig, die bekend staat om zijn exotische landschapsschilderijen. Voor deze collectie heeft Cold Method ook een aantal unieke handgemaakte prints laten ontwerpen, waaronder illustraties van vliegen, tribalmotieven en vakantiekaarten op de T-shirts.

Bekijk de hele collectie in de fotoreportage hiernaast.