TOP

Claes Iversen verplettert de AIFW

Met zijn SS09 collectie liet Claes Iversen afgelopen zaterdag een verpletterende indruk achter. Een staande ovatie viel de ontwerper ten deel, die hij verlegen ontving.

De van oorsprong Deense ontwerper liet veel masculiene invloeden zien: oversized overhemden als korte jurkjes met dunnen riempjes bij elkaar gehouden, een smokingjurk en overhemdjurken met halfopen sluiting op de rug. De suède mosgroene overhemdjurk met halfopen sluiting liet het publiek de spannende opties van zo’n jurk zien: de jurk was zover opengegaan dat het stringetje van het model de onbedoelde eyecatcher werd.

Ondanks de masculiene invloeden was de collectie supervrouwelijk. Weelderige lange champagnekleurige jurken in vloeiende chiffons, die prachtig langs het lichaam vielen, versierd met zwarte of gouden swarovski-stenen die als een soort inktvlek op de jurken waren geborduurd en ultrakorte shorts in pastels voor dames gezegend met een paar mooie benen. De torenhoge hakken onder de geweldige outfits deed de vrouwen in het publiek verlangen naar een echte ‘Claes’ in haar kledingkast. Van deze talentvolle ontwerper gaan we nog veel horen.

Een klein kritiekpuntje: de pruiken die de modellen droegen waren echt verschrikkelijk.