TOP

Circus Dolls

De collecties van veel designers zijn geïnspireerd door, of hebben invloeden van het circus en de kermis, van clowns en artiesten. Heel vrolijk allemaal, maar hoe daar een draai aan te geven… Deze week liep ik te shoppen in Londen en heb veel goede vertalingen van dit clowneske beeld gezien!

Het circus zien we in de harlekijnruiten, grote stippen, pierrotkragen, tutu-silouet, het rondgesneden kraagje, het fanfarejasje en het vrolijk gebruik van grafische dessins en contrasten. Dit is een best uitgesproken en heftig beeld, hoe kun je deze belangrijke invloed toch laten zien zonder er een circusvoorstelling van te maken.

We zien de vertaling veel terug komen in halsversieringen op tops, volants rondom de hals en ook de strik speelt een belangrijke rol hierin.  Het fanfarejasje zie je terug in het gebruik van details als tressen op een voorpand. Prints zijn ook een dankbare manier om circussfeer neer te zetten, we zien clowns, harlekijnen en kermis uitingen en grafische contrasten.

Wat vooral leuk was om te zien bij enkele winkels in Londen, is de vertaling naar etalages en presentatie. Een redelijk normaal setje wordt meteen circus door het af te stylen met een hoge hoed en een hartje op een wang en een strik  om de hals.

Kermis posters in een etalage, het mixen van kleuren, een kleurig pruikje, kleine circus- en fantasie-elementen maken een winkel beeld meteen helemaal up-to trend voor deze Circus dolls!