TOP

Circle of Gentlemen showt collectie winter 2012-2013

Maandagavond 16 januari showde Circle of Gentlemen hun nieuwe wintercollectie voor 2012-2013. In Felix Meritis toonde het merk collecties voor zowel vrouwen als mannen, geinsprireerd op haute-couture-invloeden van jaren 1940-'50 en films uit de jaren zestig.

De vrouwencollectie van Circle of Gentlemen bestaat uit zijden tops, kraagloze shirts, tricot tops, leren blazers, zijde/kasjmier knits en kasjmier shawls bedrukt met filmiconen. Handgemaakte knopen, gespen en kanten details zijn belangrijke elementen voor de ‘couture-film’ winterlook. Verder speelt de slank gesneden, klassieke trenchcoat, geïnspireerd op de film Breakfast at Tiffany’s, een belangrijke rol in de collectie.

Bij de mannencollectie is gekozen voor de Britse dandy-look. Hierbij maken shirts vervaardigd van Egyptisch katoen, dubbel breasted jassen, regen-proof gewatteerde jassen en gilets onderdeel uit van de collectie. Blazers zijn het middelpunt van de wintergarderobe, hetzij single breasted of als field jacket, alle in verschillende kleuren en in verschillende stofuitvoeringen. Engelse stoffen, zoals de traditionele Shetland tweed en corduroy moeten de klassieke look benadrukken. 

Club Collection

Nieuwe voor dit seizoen is de nieuwe kledinglijn Club Collection, een lijn met een ‘vintage-chic-look’. Deze eerste Club Collection introduceert vintage-geïnspireerde shirts, heavy jersey blazers, 5-pocket chino’s, stretch polo’s en denim shirts. Met deze lijn is het mogelijk collectiestukken te combineren om zowel sportief en luxe looks te creëren.