TOP

Barbour ontwerpt collectie met Alexa Chung

Het 125-jarige Britse heritagemerk Barbour lanceert een collectie in samenwerking met het modemerk van ex-model en presentatrice Alexa Chung.

De samenwerking tussen Barbour en Alexa Chung is het resultaat van natuurlijke synergie tussen de merken, zo staat in het persbericht. Chung draagt van kinds af aan Barbour. “Sommige van mijn gelukkigste herinneringen zijn gekoppeld aan Barbour”, zegt ze. “De geur van de wax alleen al geeft me het gevoel dat ik thuis ben. Voor mij is Barbour een deel van mijn jeugd, mijn volwassenwording en ik ben buitengewoon trots dat het nu een deel van mijn toekomst is.”

Combinatie

De capsulecollectie wordt een combinatie van de klassieke stijl van Barbour en Chungs moderne, creatieve inslag. De lijn is vanaf 10 juni 2019 verkrijgbaar bij geselecteerde winkels over de hele wereld.

Vissers

Barbour is in 1894 ontstaan als waxjassenmerk voor mensen die veelal buiten werkten en zich goed moest kleden tegen kou, wind en tegen, zoals vissers en mariniers. Op die basis heeft de Britse familie een kledingmerk gebouwd dat inmiddels naast jassen een totaalcollectie maakt voor mannen, vrouwen en zelfs honden, omdat veel van de klanten van Barbour dagelijks met hun viervoeter buiten lopen.

Britse humor

Het merk van Alexa Chung is opgericht in 2016. Het merk omschrijft zichzelf als een mix tussen Parijse chique, het rauwe van New York en Britse humor. Alexa Chung verkoopt kleding, schoenen en accessoires.Chung is naast mode-ondernemer voormalig model, televisiepresentatrice en redactrice van het tijdschrift Vogue.