TOP

Charlotte Bik nieuwe directeur Fashion & Product Design bij ArtEZ

Charlotte Bik is benoemd tot directeur Fashion & Product Design bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Zij is daarnaast ook verantwoordelijk voor de locatie van de faculteit Art & Design in Arnhem.

Charlotte Bik gaat zich focussen op het versterken van de verbindingen tussen onderwijs en praktijk. Haar benoeming komt voort uit een organisatieverandering die ArtEZ heeft doorgevoerd. De voorheen op de locatie georiënteerde organisatie van het onderwijs is vervangen door een clustering van verwante opleidingen in locatieoverstijgende vakgroepen. ArtEZ kent daarom niet langer academiedirecteuren, maar directeuren per vakgebied, die daarnaast verantwoordelijk zijn voor één locatie. Doel is de versterking van de kwaliteit van het onderwijs en een gezamenlijk programma met heldere keuzemogelijkheden voor studenten.

Charlotte Bik volgde zelf een opleiding tot modevormgeving in Arnhem. Als adviseur op het gebied van trendprognose, retailconcepten en styling werkte zij voor retailorganisaties Intres en diverse merken. Vervolgens richtte zij haar eigen bureau op: buroBIK, een adviesbureau op het gebied van branding, collectiebegeleiding en marketingconcepten.