TOP

Chantelle nieuwe eigenaar van Livera

Het Franse familiebedrijf Chantelle Group is de nieuwe eigenaar van de Nederlandse franchiseformule van Livera. De lingerieketen was voorheen het bezit van Euretco B.V.

Euretco B.V. heeft de lingerieketen Livera verkocht aan het Franse familiebedrijf Chantelle Group. De huidige directeur van Livera B.V. Ruud Jacobse blijft zijn functie behouden. Livera is een franchiseformule van 58 ondernemers met momenteel 102 winkels. De directie van Chantelle laat in een persbericht weten: “Wij kijken uit naar de combinatie van de expertise van Livera als franchiser met de productkennis van Chantelle met het ultieme doel om het best mogelijke assortiment aan te bieden gecombineerd met fantastische services.” Chantelle is een grote internationale speler in de lingeriebranche en eigenaar van onder andere de merken Chantelle, Passionata en Chantal Thomass. “De verkoop van Livera luidt geen verandering van onze strategie in”, laat Steve Evers, directeur van Euretco, weten. “Uitbreiding en versterking van onze franchiseformules, zoals Intersport, Runnersworld, Coach, Decorette, Blz en Libris blijven van het grootste belang in onze overall strategie.” Euretco wil naast de bestaande branches ook verder groeien in andere branches zoals de doe-het-zelf markt.

Chantelle
Het familiebedrijf Chantelle werd in 1876 opgericht en is uitgegroeid tot de grootste lingerie-organisatie van Frankrijk. Lingerie van Chantelle is ook verkrijgbaar in Nederland zoals in de Bijenkorf en in Livera filialen. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer €375 miljoen.