TOP

Textilia #08: special vrouwenmode

Op dinsdag 8 juli 2014 verschijnt de nieuwe special vrouwenmode van Textilia. In dit nummer een interview met Oilily, de trends voor zomer 2015, een close-up van blogger Linda Tol en een groot verhaal over monsterverkopen.

Interview Oilily

Velen denken bij Oilily aan kleurige kinderkleding en bloemensjaals, maar het merk heeft meer in huis. De focus ligt nu op de vernieuwde vrouwenlijn. De nieuwe ceo Stephan van Kruisselberge wil de wereld laten kennismaken met de andere kant van Oilily.

Mode-icoon: de plissérok

Volgens trendforecaster Lidewij Edelkoort wordt het een bestseller: de plissérok. Wat is de geschiedenis van dit op het eerste gezicht klassieke item?

Marktcijfers en achtergrondverhaal over monsterverkopen

Ze zijn winkeliers al jaren een doorn in het oog: de monsterverkopen van leveranciers die hiermee omzet wegsnoepen van de detailhandel. Sta je als winkelier machteloos, of kun je er wel degelijk iets tegen doen? En snoepen die sample sales echt omzet weg of gaat het om aankopen die de consument anders niet in de winkel had gedaan?

Twaalf pagina’s vrouwenmodetrends

Trendforecaster Christine Boland zet de trends voor zomer 2015 uiteen: alle belangrijke trends en kleuren komen in twaalf pagina’s uitgebreid aan bod. Plus: vier pagina’s trends broeken en schoenen.

Close-up: Linda Tol

Blogger Linda Tol is oprichter van het trendplatform Lindatol.com en werkt sinds kort voor Glamour Italia. In deze Close-up vertelt zij over haar inspiratiebronnen en favorieten. “Het mindere van een blog is dat ik zeventien uur per dag werk.”

En verder…

Een profiel over modebedrijf Cora Kemperman, praktische tips voor het beginnen van een eigen label, op bezoek bij de winkels Juffers in Katwijk en Modehuis Peeters in Eindhoven.

Extra: bodyfashion

Tien pagina’s bodyfashion, met vier pagina’s trends en een interview met de oprichters van het merk BKNBZ: “Onze stijl kan niemand kopiëren”.

Meer lezen?

Nieuwsgierig geworden? De nieuwe vrouwenmodespecial van Textilia wordt dinsdag 8 juli bij abonnees bezorgd. Nog niet geabonneerd? Bekijk hier de mogelijkheden!