TOP

Ceo Thomas Grote verlaat Mexx per direct

Mexx laat in een persbericht weten dat ceo Thomas Grote het kledingbedrijf per direct heeft verlaten. Over de reden van zijn vertrek zijn geen mededelingen gedaan.
Mexx Europe Holdings kondigt woensdag 2 mei het aftreden aan van ceo Thomas Grote. Grote begon in oktober 2009 bij Mexx en leidde het bedrijf door de overname door The Gores Group van Liz Claiborne in november 2011. Hij informeerde de Raad van Bestuur vorige week tijdens een bestuursvergadering in Canada over zijn besluit om Mexx te verlaten. Thomas Grote is per direct vertrokken. 
Restyling

Grote werd in oktober 2009 aangesteld. Onder zijn leiding veranderde het bedrijf het logo en de huisstijl. Ook kregen de winkels een nieuwe inrichting, werd er een flagshipstore in Antwerpen geopend en keerde Mexx begin 2012 terug op Modefabriek met een nieuwe kledinglijn ‘Metropolitan’. En Carice van Houten werd in Nederland het gezicht van Mexx.

Overname

In augustus 2011 sprak Textilia nog met Thomas Grote. Toen had Mexx na lange tijd weer een omzetplus gehaald. Maar in november verkocht het moederbedrijf Liz Claiborne 81,25% van haar belang aan The Gores Group. Niet lang daarna werd er gereorganiseerd en konden 20 mensen op het hoofdkantoor vertrekken. Ook werden enkele filialen gesloten, onder andere die op Fifth Avenue in New York en aan de P.C. Hoofstraat. 

Vervanger

Mexx gaat direct op zoek naar een vervanger voor Thomas Grote. In de tussentijd zullen voorzitter Lewis Lee Bird III en vice-voorzitrer Raymond C.A. Leclercq de leiding van het bedrijf overnemen.