TOP

Sneaker store Patta verhuisd naar Precinct 5 pand

Het voormalig politiegebouw aan de Amsterdamse Singel heeft een nieuwe (mede)-bewoner. Sinds 21 april 2012 deelt Precinct 5 haar ruime grachtenpand met de welbekende Amsterdamse sneaker store Patta. Textilia sprak met Virgiel Chocolaad van Patta over deze opvallende samenvoeging van twee bijzondere winkels.

Waarom zijn jullie verhuisd?
VC: “Acht jaar geleden zijn we begonnen als een kleine sneaker store in een niet al te groot pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. Anno 2012 zijn we inderdaad uit onze voegen gegroeid en in plaats van op zoek te gaan naar een nieuw pand lag het meer voor de hand om de handen ineen te slaan met onze streetwear winkel Precinct 5 (Patta eigenaars Edson Sabajo, Guillaume Schmidt zijn ook mede-eigenaars van Precinct 5, red.).”

Een pand delen… Gingen de zaken niet goed bij Precinct 5?
VC: “Precinct 5 loopt zeker niet slecht en deze winkel verdwijnt niet. We hebben de twee winkels Patta en Precinct 5 letterlijk samen laten smelten zodat we met name onze eigen Patta-collectie beter kunnen presenteren. In dit ruime grachtenpand hebben we volop de ruimte om het Patta label te laten groeien. Daarnaast is dit pand al bekend bij onze Precinct 5 en Patta doelgroep.”

Wat betekent dit voor de inrichting, de collectie en het personeel?
VC: “We hebben de winkel iets anders moeten inrichten want bij Precinct 5 draaide het om kleding boven de schoen, terwijl het bij Patta juist om sneakers gaat en die moet je allemaal kunnen opbergen. De industriële look en feel van Precinct 5 is behouden. Bij binnenkomst valt meteen de lange achterwand op gevuld met sneakers. Sommige merken van Precinct 5 zoals Norse Projects, Nike Stadium en de Stüssy Corner zijn niet uit het assortiment gehaald. Wel hebben we als gevolg van de samenvoeging afscheid moeten nemen van enkele teamleden.”

Wat zijn jullie plannen voor het merk Patta?
VC: “Patta was eerst alleen een sneaker store. Toen zijn we begonnen met het produceren van T-shirts en petten en onlangs hebben we een kleine casual collectie gelanceerd. Voor deze zomer introduceren we ook zwembroeken en we werken hard om het Patta label uit te bouwen tot een volledige collectie met jassen, chino’s en schoenen.”

Krijgt de winkel een andere naam?
VC: “We zitten nu in een overgangsfase. Patta en Precinct 5 zijn nu één geheel. In principe gaan we verder als Patta & Precinct 5. De Precinct 5 visie blijft, maar we gaan wel opereren onder de Patta vlag.”