TOP

CDA-Kamerlid Coskun Cörüz wil capuchonverbod in winkels

Het CDA in de Tweede Kamer vindt dat het toenemend aantal overvallen op winkels aangepakt moet worden, desnoods door een capuchonverbod in winkels. Dit meldt nu.nl.

Een capuchonverbod in winkels zou ervoor moeten zorgen dat overvallers hun identiteit niet kunnen verhullen. Tijdens een debat over de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken riep het CDA minister Guusje ter Horst op ‘iets’ te ontwikkelen om winkeliers te helpen in de strijd tegen winkeldiefstallen en roofovervallen, die vaak worden gepleegd door jongeren met een capuchon op.

Coskun Cörüz noemde als voorbeeldmiddel de bordjes bij tankstations die aangeven dat mensen hun helm moeten afdoen, zodat ze niet onherkenbaar zijn voor bewakingscamera’s. Het CDA wil geen totaalverbod op het dragen van een capuchon. Cörüz stelde wel dat ‘een winkelier mag bepalen wie in zijn winkel komt’.

SP-Kamerlid Van Raak ziet niets in het voorstel van Cörüz. Hij vraagt zich af of mensen dan ook geen cowboyhoed meer mogen dragen en of er ook bordjes moeten komen die het dragen van een muts verbieden. Ook GroenLinks plaatste vraagtekens bij het voorstel.

Een goed voorstel dat capuchonverbod, of klinklare onzin. Wat vind jij?