TOP

8 jaar cel voor neerschieten kledingwinkeleigenaar

Het gerechtshof in Den Bosch heeft een man veroordeeld tot acht jaar cel wegens poging tot doodslag en diefstal op kledingwinkeleigenaar Rob Daniëls.

De 58-jarige man die in 2013 Rob Daniëls in het gezicht schoot en spullen uit zijn zakken stal, is veroordeeld tot acht jaar cel. Dit meldt BN DeStem op de website. Rob Daniëls is de eigenaar van kledingzaak Robert Daniëls in Oisterwijk. Daniëls werd tijdens de overval in het gezicht geschoten en beroofd. De mannen hadden een zakelijk conflict om de betaling van stookkosten.

Het Hof verhoogt de straf die in 2013 opgelegd werd. Deze straf bestond uit zeven jaar achter de tralies. Het Hof rekent de man zwaarder aan omdat hij ook spullen stal van het slachtoffer. De overvaller nam onder andere een iPhone, iPad, een portemonnee, een geldbedrag van 2000 euro en een sleutelbos mee. Hierdoor krijgt de man niet alleen een achtjarige celstraf, hij moet ook 16.000 euro aan schadevergoeding betalen aan Daniëls.

In maart 2013 vlak voor sluitingstijd werd de kledingzaak van Daniëls overvallen. Rob Daniëls kreeg een schot in het gezicht en de dader vluchtte nadat hij het slachtoffer beroofde van persoonlijke eigendommen. Later die avond werd de dader opgepakt door een arrestatieteam.