TOP

CBW-Mitex blijft strijden tegen BTW-verhoging

CBW-Mitex blijft strijden tegen de geplande BTW-verhoging per 1 oktober. In het meest recente persbericht van de brancheorganisatie komt behoorlijk wat woede naar boven. "Hoezo ondernemersgezind kabinet?"

Volgens CBW-Mitex voorzitten Jan Meerman is het BTW-besluit een tactische manoeuvre om de koopkracht niet extreem te laten duikelen per januari 2013. “Ik word misselijk van dergelijke politieke spelletjes. Het is puur cosmetisch. Door nog dit jaar de BTW te verhogen, wordt de koopkrachtdaling beter gespreid, is de achterliggende gedachte.” 

Andere belangen 

Volgens Meerman heeft het demissionaire kabinet totaal geen oog voor ondernemersbelangen. “De minister van financiën was ooit zelf ondernemer en de minister-president vertegenwoordigt een typische ondernemerspartij, maar overduidelijk is dat andere belangen zwaarder wegen. Dat neem ik de politiek kwalijk. Zij maakt een grote groep ondernemers kapot.”

Omvallen

Volgens CBW-Mitex gaan veel bedrijven omvallen door de maatregel. “Heel veel ondernemers zullen de BTW-verhoging zelf moeten ophoesten, omdat ze het niet kunnen verrekenen in de eindprijzen. Dat kost ze zo’n 20% van de nettowinst. Dat is niet meer te dragen. Maar we blijven lobby voeren om het ondernemersbelang voor het voetlicht te brengen. Het kan niet zo zijn dat ondernemers op deze manier kapot worden gemaakt.”