TOP

C&A Servië failliet, Vero Moda lanceert kidslijn en omzetgroei voor Daily Paper

De Servische tak van C&A heeft het faillissement aangevraagd nadat het bedrijf naar eigen zeggen slachtoffer werd van douanefraude. Verder: meer omzet, maar minder winst voor Daily Paper in 2021, Vero Moda breidt uit met een kinderlijn en Miinto lijft het tweedehands designkledingplatform The Vintage Bar in. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van maandag 11 juli.

Foto: Vero Moda Girl

C&A Servië vraagt faillissement aan: ‘Slachtoffer van grootschalige fraude’

De Servische tak van C&A heeft het faillissement aangevraagd na beschuldigingen van fraude. C&A stelt in een statement slachtoffer te zijn geworden van ‘georganiseerde douanefraude’ door een van zijn zakenpartners en andere, nog onbekende daders, waardoor het bedrijf geen andere optie zag. In totaal gaat het om driehonderd gevallen van frauduleuze invoer onder de vlag van C&A. De retailer kwam de praktijken in oktober 2021 op het spoor na een bericht van de Servische autoriteiten. Het modebedrijf moet alsnog douanerechten betalen over de goederen die hierbij zijn aangegeven. “Na maanden van onderzoek en ondanks bewijsmateriaal ter ondersteuning van het standpunt dat C&A Servië de gevolgen van deze misdaad niet zou moeten dragen”, aldus de retailer. “Na een grondige analyse van de situatie zijn we tot de conclusie gekomen dat de risico’s die zijn verbonden aan het verder aanvechten van onze rechtspositie, niet verantwoordelijk kunnen worden gedragen. Gezien de financiële reikwijdte van de eisen moest het managementteam vandaag faillissement aanvragen.” Het faillissement heeft betrekking op de veertien C&A-winkels in het land, met 135 werknemers. Toekomstige procedures worden afgehandeld door de curator. C&A benadrukt dat de ontwikkeling geen invloed heeft op de activiteiten in andere landen.

Meer omzet, maar minder winst voor Daily Paper

Daily Paper zag de verkopen in 2021 met bijna 21 procent stijgen. Dat meldt Retailtrends op basis van het jaarverslag dat een paar dagen geleden bij de KvK is gedeponeerd. Hoe hoog de omzet was, staat niet in het verslag. Het brutobedrijfsresultaat kwam op bijna €16 miljoen uit, €2,6 miljoen meer dan een jaar eerder. De winst nam iets af: €1,8 miljoen euro in 2021 tegen €2,9 miljoen euro in 2020. Het Nederlandse streetwearlabel is wereldwijd actief. Het label heeft brandstores in Amsterdam, Londen en New York en zo’n 220 fysieke verkooppunten, naast de eigen webshop en andere online platforms.

Vero Moda breidt uit met kinderlijn

Vero Moda breidt uit met een kinderlijn, Vero Moda Girl, met vertalingen van de trends uit de volwassen collectie. De collectie is verkrijgbaar in maat 116 tot en met 164 en voor de wholesale in te kopen. Merkeigenaar Bestseller gaat zes voororder-collecties per jaar brengen, aangevuld met een ‘all season’ en een ‘seasonal’ noos-assortiment. “Met meer dan dertig jaar ervaring in de mode-industrie brengen we onze kennis en vaardigheden samen in Vero Moda Girl”, laat het modebedrijf in en aankondiging weten. “We zijn enthousiast en gedreven om hiermee een nieuwe wending te geven aan de wereld van kinderkleding.”

Miinto lijft tweedehands designplatform The Vintage Bar in

Miinto lijft The Vintage Bar in, een marktplaats voor tweedehands designerkleding met meer dan 250.000 leden en bijna 620.000 volgers op Instagram. Dat meldt Retaildetail. Het Deense modeplatform wil een toonaangevende speler worden in de ‘pre-loved’ modemarkt en streeft ernaar dat tegen 2025 een kwart van het omzetaandeel uit tweedehands items bestaat. Nu is dat 5 procent. The Vintage Bar zal een belangrijke rol spelen bij de realisatie van die ambitie. Het aanbod van meer dan 100.000 vintage items komt naast het eigen platform ook beschikbaar op de internationale Miinto-shops, waarmee het bedrijf de generaties Z en Y beter wil aanspreken. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

High-end kledingverhuurder sleept Ye voor de rechter

Een Amerikaans modebedrijf heeft een rechtszaak aangespannen tegen Ye. De high-end kledingverhuurder David Casavant Archive eist 400.000 dollar (ongeveer 394.00 euro) van de rapper, omdat hij geleende items niet heeft geretourneerd en sinds 2020 geen huurkosten meer heeft betaald. De openstaande rekening voor het huren van de items is 221.000 dollar en de dertien missende kledingstukken zouden samen zo’n 195.000 dollar waard zijn, schrijft TMZ. Het gaat om kleding van merken als Ann Demeulemeester, Helmut Lang en Raf Simons.