TOP

C&A in gevecht en op expansiepad

Modeconcern C&A staat deze week volop in de belangstelling in de media. Zo bracht zakenblad Quote naar buiten dat de eigenaars van het concern jarenlang in juridisch gevecht zijn geweest met familielid Alexander Brenninkmeijer.

Alexander Brenninkmeijer voert sinds 2004 een kledinglijn onder de naam van zijn voorvaders Clemens en August, de oprichters van C&A. Dit stuitte de familie Brenninkmeijer tegen de borst en zij zou er alles aan hebben gedaan om dit te dwarsbomen. Er zijn rechtzaken gevoerd in Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, die C&A heeft verloren omdat de namen nooit zijn geregistreerd als merknaam. Onlangs zou C&A alle lopende rechtszaken tegen Alexander Brenninkmeijer weer hebben ingetrokken, wellicht uit angst voor negatieve publiciteit.

Daarnaast was er ook nog positief nieuws over het concern. Zo zijn de resultaten van het nieuwe discountconcept Avanti blijkbaar zo goed dat C&A er nog meer gaat openen. Sinds dit voorjaar zijn er vijf filialen in Duitsland en dit najaar moeten daar vijf bijkomen. Verder zijn er plannen voor expansie in onder andere Spanje en België. In België zijn vijf filialen van de sportketen Club Sport Diffusion overgenomen waarvan er vier moeten worden omgebouwd tot Avanti-winkels.

Ook met C&A zelf ziet het concern nog meer ruimte. Er moeten zo’n honderd winkels bijkomen de komende tijd, met name in Duitsland, Polen en Spanje.

Ook komt er dit najaar een eigen webshop in Duitsland. Plannen voor een eigen webshop in Nederland zijn er niet. Momenteel heeft C&A een webshop op de site van Wehkamp, waar nog een contract loopt voor vier jaar.