TOP

C&A grootste retailer van Oost-Europa

De Duitse tak van het mdoeconcern C&A is één van de grootste retailers in Oost-Europa. Dit blijkt uit onderzoek van Wiener RegioPlan Consulting.

Het bedrijf bestudeerde de detailhandel in Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Kroatië, Servië, Roemenië en Bulgarije en maakte een ranglijst van de grootste modezaken. C&A staat in de Tsjechische Republiek en Hongarije op nummer één en is daarmee de grootste retailer in Oost-Europa. Daarop volgt de modeketen New Yorker die in Slowakije aan de top staat, in de Tsjechische Republiek op de tweede plaats staat en in Hongarije en Slovenië op de vijfde plaats.

H&M staat in vijf landen op één van de eerste vijf plaatsen, de Spaanse concurrent Zara drie keer en Mango  twee keer. “Oost-Europa heeft een enorm groeipotentieel, omdat er in deze landen meer dan 200 miljoen mensen leven en de koopkracht erg snel stijgt”, zegt de directeur van het onderzoeksbureau Hanna Bomba Wilhelmi. “De modebedrijfven die daar willen groeien moeten  naast een goede stategie en financiele middelen, ook de nodige know-how en marktkennis meenemen.”