TOP

C&A wil 100 Duitse winkels sluiten, Beyoncé herlanceert Ivy Park en modeontwerper Emanuel Ungaro overleden

Kledingketen C&A is van plan tot wel 100 van zijn Duitse winkels te sluiten. Verder: Zangeres Beyoncé herlanceert in samenwerking met Adidas haar sportmerk Ivy Park met een genderneutrale collectie en de Franse modeontwerper Emanuel Ungaro is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 23 december 2019.

C&A wil 100 Duitse winkels sluiten

Kledingketen C&A is van plan tot wel 100 van zijn Duitse winkels te sluiten, zo schrijft Manager Magazin. Dat is bijna een kwart van alle winkels in één van de belangrijkste landen voor het bedrijf. Aan RTLZ laat C&A weten dat er niet wordt uitgesloten dat ook Nederlandse winkels verdwijnen. De stap is onderdeel van het herstructureringsprogramma ‘Turnaround Duitsland’ waarmee C&A één van zijn belangrijkste markten wil herstructureren. De groep onderhandelt momenteel met verhuurders en eist hoge kortingen. Hoeveel winkels er precies gaan sluiten, is vooralsnog niet bekend.

Modeontwerper Emanuel Ungaro (86) overleden

De Franse modeontwerper Emanuel Ungaro is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de NOS. Volgens Ungaro’s familie was zijn gezondheid al langere tijd niet goed meer. De ontwerper was jarenlang een invloedrijke ontwerper in de Parijse mode-industrie. Zijn collecties staan bekend om de flamboyante kleuren en elegante silhouetten. Het gelijknamige modehuis laat op social media weten dat ze treuren om het verlies van de oprichter: “Hij blijft in onze herinneringen als de meester van sensualiteit, kleuren en vurigheid.”

Beyoncé lanceert genderneutrale collectie met Ivy Park x Adidas

Zangeres Beyoncé herlanceert in samenwerking met Adidas haar sportmerk Ivy Park met een genderneutrale collectie, zo schrijft Lindanieuws. De lijn zal bestaan uit kleding, schoenen en accessoires. Dat Beyonce’s merk in zee gaat met Adidas werd eerder dit jaar al bekend. De zangeres werd in april 2019 ‘creatief partners’De prijzen van de collectie lopen van 22 euro tot 225 euro. De Ivy Park x Adidas-collectie is vanaf 18 januari 2020 verkrijgbaar bij Adidas-verkooppunten.

View this post on Instagram

IVY PARK January 18

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Dit verandert er met de WAB

Binnen de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die 1 januari 2020 ingaat, veranderen er verschillende dingen. Volgens Inretail pakt dit niet goed uit voor werkgevers en hun cao. Onder de WAB geldt per 1 januari 2020 een hoge en een lage WW-premie. Over de loonkosten moet je dan ofwel 2,94% premies afdragen, of 7,94%.

Welk percentage je betaalt, kan per werknemer verschillen. Het hangt namelijk samen met het type contract. Je betaalt alleen de lage premie bij schriftelijke contracten voor onbepaalde tijd waarbij je een vast aantal uur per week of maand hebt afgesproken. Een vast aantal uur per jaar mag ook, mits je betaalperiode hetzelfde loon betaalt. Voor alle andere contracten betaal je de hoge WW-premie (op enkele uitzonderingen na).

Als je gebruik maakt van flexibel werken (artikel 4.2 van de cao) geldt de hoge WW-premie. Je kunt dit voorkomen door een afspraak te maken met deze werknemers. Zodra je die afspraak hebt gemaakt, kan toch de lage WW-premie gelden. Daarnaast gelden er ook regels rondom tijdelijk extra werken en andere bijzondere situaties. Lees meer bij Inretail over de nieuwe regeling.

Kijken: The Sting opent flagshipstore in Kalverpassage Amsterdam

The Sting heeft op 19 december een flagshipstore geopend aan de Kalverpassage in Amsterdam. Het vijftigste filiaal van de retailer heeft een vloeroppervlakte van ruim 2115 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. De winkel verkoopt vrouwen- en mannenkleding. De opening van de flagshipstore is volgens het bedrijf een tegengeluid in de veranderende markt waarin veel retailers juist de deuren sluiten en focussen op e-commerce. “Wij geloven bij The Sting in onze fysieke winkels: hier kun je al je zintuigen gebruiken”, aldus Clarence den Os, formuledirecteur van The Sting in een persbericht. “We zijn zeer trots op deze nieuwe winkel in Amsterdam op zo’n belangrijke locatie.”