TOP

Brute inbraak treft magazijn kleertjes.com

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in het magazijn van kleertjes.com aan de Gildestraat in Doetinchem. Een groot deel van de collectie is gestolen en de schade loopt vermoedelijk in de tonnen.

Directeur Claudia Willemsen van kleertjes.com: “Het beveiligde pand is aan de achterkant flink beschadigd en het magazijn is een puinhoop. Op de camerabeelden zijn twee gemaskerde mannen te zien. Mogelijk zijn er meer mensen bij betrokken. De technische recherche is bezig met een onderzoek.”

De grootste internetwinkel voor kinderkleding zit sinds vorig jaar in het nieuwe pand. Willemsen: “Ik ben zo blij dat er niemand van ons in het pand was. Ik stond te trillen op mijn benen, toen ik de ravage zag. Alle medewerkers waren zo ontdaan. Ik werd woedend toen ik de camerabeelden met de gemaskerde mannen zag. Er is inbrekerswerktuig gevonden waaronder een lange stalen staaf. Bij de buren zijn twee hekken geforceerd en auto’s achter ons terrein zijn versleept en beschadigd om erbij te kunnen.

Vorige week is de alarminstallatie nog gecontroleerd. “Maar vannacht is het alarm niet afgegaan. Er wordt nog uitgezocht waarom niet. De dieven wisten precies waar ze mee bezig waren, alleen de duurdere merkkleding zoals ondermeer Jottum, Gaastra en Replay is meegenomen. Inmiddels zijn alle leveranciers en ook de klanten ingelicht. We worden overspoeld met steunbetuigingen. Door het politie-onderzoek en de inventarisatie van de gestolen kleding, worden de komende dagen geen bestellingen verzonden. Als we in kaart hebben wat er weg is, willen we op onze site de foto’s van de gestolen kleding zetten.”