TOP
Brekr X The Society Shop

Brommers bij The Society Shop, zwarte cijfers voor Canada Goose en omzetverlies bij Primark

Primark boekt omzetverlies door sluitingen van de winkels in de pandemie, maar ceo ziet nog steeds niets in het lanceren van een webshop. Verder stapt The Society Shop in de verkoop van brommers en Franco Jansen van het Nederlandse schoenenmerk Lazamani is plotseling overleden. Dit lees je in het nieuwsoverzicht van 6 november.

Franco Jansen (Lazamani) plotseling overleden

Franco Jansen, samen met Miranda Schreiner eigenaar van het Nederlandse schoenenmerk Lazamani, is op vrijdag 30 oktober onverwacht overleden aan onvoorziene complicaties na een hartoperatie. Dit meldt Schoenvisie. De ondernemer werd slechts 58 jaar. Jansen was al jaren actief in de schoenenbranche, toen hij in 1997 samen met zijn partner Miranda Schreiner het merk Lazamani oprichtte. De twee ontwikkelden hun collecties in eigen beheer in hun woonplaats Amsterdam. In de 23 jaar die volgden, groeide Lazamani uit tot een internationaal merk met meer dan veertig afzetlanden op vrijwel alle continenten.De uitvaart vindt, mede vanwege corona, plaats in besloten kring op zaterdag 7 november

The Society Shop gaat brommers verkopen

The Society Shop gaat tijdelijk elektrische brommers van het Nederlandse brommermerk Brekr verkopen. In de winkel kunnen de brommers naar eigen wens worden samengesteld, net als bij een maatpak. Martin Groen, commercieel directeur bij de modeketen, in het persbericht: “Beleving en reuring is belangrijk om klanten te verrassen en ons te onderscheiden van online shopping. Kwaliteit, mooie materialen, design en beleving zijn waardes die we beide delen. In onze ruime winkels hebben we plaats voor zo’n futuristische brommer. Daarmee verrassen we onze klanten, levert het een leuk gesprek op en creëren we prachtige omzetkansen.”

Brekr is een nieuw Nederlands brommermerk dat met haar eerste product direct de publieksprijs voor Goed Industrieel Ontwerp won op de Dutch Design Week. Niels Willems, medeoprichter van Brekr: “Door corona werd onze volle evenementenkalender leeg geveegd. Niets werkt beter dan dat mensen de brommer zien en positief verrast zijn door de uitstraling, bouwkwaliteit en het design. Met deze samenwerking maken we de Brekr Model B zichtbaar.”

Zwarte cijfers voor Canada Goose

Winterjassenmerk Canada Goose heeft in het tweede kwartaal een beter resultaat geboekt dan verwacht. Er werd een winst gedraaid van 8,1 miljoen euro. In het eerste kwartaal was dit nog een verlies van iets meer dan 32 miljoen euro. De positieve resultaten komen met name door een groeiende online verkoop en het herstel van de retail in China, waar de pandemie onder controle lijkt te zijn. De omzet in het tweede kwartaal daalde met 33,7 procent naar 162,2 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. “Dit is een sterke uitgangspositie nu we het piekseizoen van Canada Goose ingaan”, zei Chief Executive Officer Dani Reiss in een verklaring.

Omzetverlies voor Primark

Primark heeft in het boekjaar 2020, dat eindigde op 12 september, een omzetverlies van 24 procent geleden. Dit blijkt uit het jaarverslag van het Britse moederbedrijf Associated British Foods (ABF). De omzet kwam uit op 6,6 miljard euro. De winst van de modeketen daalde met 60 procent naar iets meer dan 4 miljoen euro vergeleken met dezelfde periode in 2019. De omzetdaling is grotendeels te wijten aan de pandemie. Primark kon, in tegenstelling tot andere grote modespelers, het omzetverlies door de gedwongen winkelsluitingen niet opvangen door online verkopen, aangezien de keten nog altijd geen webshop heeft. George Weston, ceo van ABF, heeft laten weten vooralsnog geen plannen te hebben om op korte termijn een webwinkel te lanceren, ondanks de verkopen die de winkelketen is misgelopen.

Credit beeld Brekr X The Society Shop: brekr.com