TOP

Bread & Butter zomer 2014: Carnaval do Brasil

De twee halve finales van het WK voetbal in Brazilië worden gespeeld tijdens de Bread & Butter. Het thema voor de Berlijnse jeansbeurs is dan ook een inkoppertje: Carnaval do Brasil.

Net als vier jaar geleden bouwt de Bread & Butter weer een ministadion met grote tv-schermen op het beursterrein, zodat we niets hoeven missen van de weltmeisterschaft. Lunapark wordt Copacabana met zandstranden, sambaklanken, favelahutjes en natuurlijk dames in minuscule bikini’s.

Hoewel de organisatie zelf officieel nog geen exposanten heeft bekend gemaakt, meldt het Duitse Textilwirtschaft dat Converse en Scotch & Soda niet van de partij zijn deze zomer. Beursdirecteur Karl-Heinz Muller maakt er geen geheim van dat zijn beurs betere tijden heeft gekend. “De interesse in Bread & Butter neemt opnieuw af en dat baart me zorgen”, aldus Muller tegen het vakblad. Dickies, Mavi, Tiger of Sweden, Antony Morato, Drykorn en Nudie Jeans zullen wel terugkomen. 

De datum voor de komende wintereditie van Bread & Butter is aangepast. De beurs zal van 20 tot en met 22 januari 2015 plaatsvinden. Een week later dan normaal omdat de Pitti Uomo in Florence ook een week is opgeschoven. Show & Order en Premium houden dezelfde data aan als de Bread & Butter. Andere Berlijnse beurzen als Panorama en Seek hebben nog niet laten weten wat ze gaan doen.

Muller is niet alleen druk bezig met Berlijn. De beursdirecteur is van plan om een Bread & Butter in Seoul op te zetten en is in gesprek met de burgemeester van de Zuid-Koreaanse stad.