TOP

Converse maakt kunstwerk van grachtenpand

Het Amerikaanse sneakermerk Converse is al weken bezig met het Clash Wall Project: een oud grachtenpand in Amsterdam omtoveren tot groot kunstwerk.

Voor het Clash Wall Project van sneakermerk Converse wordt een oud pand aan de Leidsegracht in Amsterdam door verschillende kunstenaars getransformeerd in een kunstwerk.

Kunstenaars
Converse heeft acht kunstenaars de vrijheid gegeven om in het oude grachtenpand hun droomwerken te realiseren. Elke kunstenaar heeft een eigen specialiteit: de één doet aan graffiti en weer de ander schildert. De deelnemende kunstenaars zijn: Does, Karski, Onno Poiesz, Rutger Termolen, Sober Industries, Telmo Miel, Zeds en Zender.

Publiek
Met een Twitteractie is ook het publiek betrokken bij het Clash Wall project. Duizenden mensen hebben getweet wat zij terug willen zien in het pand aan de Leidsegracht.

Berlijn
Op 29 maart 2014 werd het Converse Clash Project in Berlijn georganiseerd. Bekijk hieronder de video.

Converse – Clash Wall Berlin 2014 from editude pictures on Vimeo.

Benieuwd naar het kunstproject in Amsterdam? Op 2,3 en 4 mei 2014 is het eindresultaat te bezichtigen op de Leidsegracht 17. Bekijk hieronder vast enkele backstage beelden van het project. 

Converse CW 4

Converse CW 3

Converse CW 2

Converse CW 5
(foto’s: labadievantour.com)