TOP

Bread & Butter huurt ruimte op de gracht

In navolging van onze berichtgeving van woensdag zijn ook andere journalisten eens gaan spitten en het blijkt dat de organisatie van de Bread & Butter een 1000m2 groot appartement in Amsterdam heeft gehuurd tussen de Prinsen- en de Keizersgracht dat als denktank gaat fungeren. Directeur Karl-Heinz Müller meldde telefonisch aan een Duitse bron vanaf zijn vakantie-adres dat het gaat om een ruimte waarin gewerkt, geleefd en geslapen kan worden, mét een aanlegsteiger voor de deur.

“Je kan het met een zomerhuis vergelijken. Even buiten de rompslomp van het dagelijkse leven, een plek om nieuwe ideeën te creëren.” Samen met zijn team, ontwerpers en partners uit de modebranche wil Müller het creatieve gehalte van de Bread & Butter verder vergroten. Amsterdam is daar de perfecte plek voor.  

Berichten dat de modevakbeurs van Barcelona zou verhuizen naar onze hoofdstad, ontkent Müller. Amsterdam is levendig en creatief, makkelijk te doen qua verkeer en een goede plek om zaken te doen, maar biedt te weinig hotels, zo wordt gezegd. Om die reden is de stad te klein voor een beurs met de omvang van de Bread & Butter. Het hoofdkantoor blijft voorlopig in Berlijn en het productiebureau in Barcelona. Jammer, want wij hadden best zin gehad in Bread & Cheese.