TOP

BOUTYQ trapt af met show

Modeontwerpers Tony Cohen en Jade Jezebel Jagger showden maandagavond hun kersverse ontwerpen in de Amsterdamse club Trouw. Zij kwamen op uitnodiging van het gloednieuwe styleplatform BOUTYQ, net als een aantal bekende Nederlanders.

De ontwerpers mochten maandagavond de spits afbijten van het nieuwe stylconcept BOUTYQ, dat ontstaan is uit een samenwerking van Mynth Events en Wella Professionals. Twee keer per jaar zullen deze partijen een modeshow organiseren, die naar eigen zeggen verder gaat dan een doorsnee catwalkshow. Zo moeten deze shows een complete beleving worden, waarbij het niet alleen draait om de mode maar ook om muziek, visuals en een hapje en drankje.

BN’ers
Oprichters Martijn Machielse van Mynth Events en Jeffrey Janssen van Wella mochten niet klagen over het bezoekersaantal, want de club was tot de nok toe gevuld. Ook een aantal bekende Nederlanders lieten zich verleiden voor dit evenement, zoals de stylisten Maik de Boer en Leco van Zadelhoff, de zangeressen Dewi Pechler (van Idols) en Do alias Dominique Rijpma en actrice Victoria Koblenko.

Show
De show van Tony Cohen was zeker de moeite waard. De vrouwenmodecollectie was om te smullen met jurkjes en tunieks in lichtgewichte stoffen die soms als laagjes over elkaar hingen of behangen waren met stoere sieraden. Ook de styling van de modellen was prima in orde met flinke bossen, getoupeerde haren, pittige make-up en stoere laarzen met studs en riempjes. Jade Jezebel Jagger viel daarbij behoorlijk in het niet met haar T-shirt collectie. Vrijwel alleen dit item verscheen in verschillende maten, tekstopdruk en kleuren op de catwalk. Het is leuk om naar te kijken, maar gewoonweg niet vernieuwend. De styling bracht meer inspiratie met zich mee, zoals de haarknip die als een extra pony dienst doet. Al met al was de eerste editie van BOUTYQ, op een paar schoonheidfoutjes na zoals het wegvallen van de muziek, een vermakelijk nieuw concept. Maar de organisatie hoeft de volgende editie echt niet meer met de start van de show te wachten op ‘first-row’ers die in de borrelpauze te lang aan het glaasje blijven plakken.