TOP

Boohoo beschuldigd van slavernij, Mara May failliet en Miss Etam manipuleerde mogelijk aandelenkoers

Britse fast fashion producent Boohoo wordt beschuldigd van slavernij, het moederbedriif van Miss Etam manipuleerde mogelijk de aandelenkoers en Mara May is deze week failliet verklaard. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van 9 juli.

Boohoo beschuldigd van slavernij

Het Britse fast fashion label Boohoo ligt onder vuur, zo meldt Retaildetail. Uit onderzoek door de Britse krant The Sunday Times is gebleken dat werknemers in de stad Leicester onder erbarmelijke omstandigheden de kleding produceren, niet voldoende worden beschermd tegen het coronavirus, en dat alles voor een schamele 3,89 euro per uur. Online platformen zoals Asos en Zalando hebben het Boohoo-assortiment direct uit de online schappen gehaald en ook influencers hebben het merk in de ban gedaan.

Moederbedrijf Miss Etam manipuleerde mogelijk aandelenkoers

De top van modegroep FNG heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan het manipuleren van de beurskoers, zo stelt de Belgische beurswaakhond FSMA. Retailtrends meldt dat de FSMA het dossier inmiddels heeft overgedragen aan justitie. De aanleiding van dit onderzoek waren de jaarcijfers over 2018. FNG verkeert al langer in grote problemen. Het concern leed vorig jaar een verlies van bijna driehonderd miljoen euro en heeft een schuld van vele honderden miljoenen euro’s.

Winkeliers krijgen meer te zeggen over openingstijden

Winkeliers kunnen niet worden verplicht hun zaak te openen op tijden waarvoor ze niet hebben getekend, aldus een wetswijzing van de Winkeltijdenwet die door staatssecretaris Mona Keijzer naar de Tweede Kamer is gestuurd. Deze wijziging is een reactie op onder andere een conflict in het Groningse winkelcentrum Paddepoel, zo schrijft Retailnews, waar ondernemers door de Verening van Eigenaren gedwongen werden om ‘s zondags de deuren te openen. Dit leidde tot boetes die opliepen tot in de tienduizenden euro’s.

Damesmodemerk Mara May failliet

Mara May Fashion Group B.V., het bedrijf achter het modemerk Mara May, is failliet verklaard. Dit meldt Fashionunited. Het merk werd 17 jaar geleden opgericht door moderetailers Clous Mode uit Den Bosch, Rinsma Modeplein in Gorredijk en Heldring Mode in Emmen onder de naam La Met. Eind 2018 kwam het in handen van Hubert Heldring-Van Schaijk en Faye Kollmann. De rechtbank sprak deze week het faillissement uit van het in Laren gevestigde bedrijf. Als curator is Daniel de Haan van CMS Advocaten aangesteld.

Foto: Miss Etam