TOP
DREA-tegel 2020

Wie zijn er genomineerd voor de Dutch Retail Experience Awards 2020?

Het duurzame modebedrijf Goodbrandz organiseert dit jaar voor de achtste maal de Dutch Retail Experience Awards en heeft de genomineerden bekend gemaakt.

De Dutch Retail Experience Awards (DREA) heeft dit jaar een bijzondere focus zegt organisator Michel Smit. “Juist in deze uitdagende tijd vinden we het van belang om succesverhalen te delen. ‘Samen sterk tegen Corona’ is een veelgehoorde leus, die ook bij uitstek geldt voor moderetailers. Er zijn voorbeelden van retailers die zijn gaan ‘omdenken’ en hierin heel succesvol zijn geweest. Kennis delen, succesverhalen uitlichten en hiervan leren, met de blik naar de toekomst, zijn dan ook belangrijke uitgangspunten van deze editie,” aldus Smit. 

Nominaties

De jury, die bestaat uit Edwin Belt en Harry Bijl van Inretail, Astrid van Gorp van Fashionxchange, Johan Rietseman van Binnenbrand, Marvin Veerman van Socialytix, Marvy Rieder van The Model’s Health Pledge en Michel Smit en Cecile Scheele van Goodbrandz, hebben de volgende winkels genomineerd in vijf catergorien:

Best Customer Experience Award – Women & Men: De Rode Winkel in Utrecht – Van Zuilen in Gorinchem – Voorwinden in ’s Gravendeel – Van de Belt Modewereld in De Wijk – Mooi Ben Jij in Doetinchem – Leurink in Borne – Lutz in Vinkeveen – Hutspot in Amsterdam – We Are Labels in Amsterdam – Tenue de Nîmes in Amsterdam.

Best Customer Experience Award – Women: Zij van Rinsma in Gorredijk – By Lotte in Eindhoven – Antraciet in Leiden – Wendela van Dijk in Rotterdam- Maggy’s Mode in Spakenburg – Vrouw in Horst – LIVstores in Utrecht – Van Dort in Bilthoven- Buise in Amsterdam – RIVS in Alkmaar.

Best Customer Experience Award – Men: CRIS in Utrecht – Black & Blue in Nijmegen – Frans Boone in Rotterdam – Only For Men in Doesburg – About in Amsterdam – De Heeren van Rinsma in Gorredijk- Butcher of Blue in Amsterdam – Coef in Nijmegen – 1 Amsterdam in Amsterdam – Mensroom in Eindhoven.

Most Innovative Start Up Award: Plant in Den Bosch – Milla in Amsterdam – Noelle Baartmans in Amsterdam – Archive Store in Amsterdam – Nishi in Rotterdam – Local’s in Sittard – House of Artisans in Amsterdam – Up to do Good op Schiphol Plaza – Kklup in Winterswijk – Atelier des Femmes in Amsterdam.

Online Experience Award: .youngdesignersunited.com – nolabel.nl – nolson.nl – orangebag.nl – brandfield.nl – joemerino.com – gingeraardbei.nl – gutsgutso.com – littlesoho.com – mrmarvis.nl

Uitreiking

Wie er met de felbegeerde tegeltjes naar huis gaan, wordt op zondag 16 augustus duidelijk. De uitreiking vindt in afgeslankte vorm plaats bij Goodbrandz in Amsterdam, rekening houdend met de coronamaatregelen. Ook worden er dit jaar geen publieksprijzen uitgereikt.