TOP

Björn Borg scoort met Doutzen Kroes

In een afgeladen Westerunie in Amsterdam showde Björn Borg op donderdagavond 30 juli zijn zomercollectie 2010, afgesloten met een party. Het werd een knallend spektakel, met topmodel Doutzen Kroes als publiekstrekker.

Topmodel Doutzen Kroes was de grote trekker van de modeshow van Björn Borg, waar mede dankzij haar aanwezigheid tientallen fotografen op af kwamen. Ze opende de show in een eenvoudig rozerood jurkje van Björn Borg en ze sloot de show ook weer af, waarna ze naar de draaitafels snelde om Billie Jean van Michael Jackson op te zetten en los te gaan. Ook Daphne Dekkers maakte deze avond opnames voor het programma Benelux’ Next Topmodel. En daarnaast waren er nog volop andere BN-ers op het event afgekomen, zoals Fabienne de Vries, Anna Drijver, Inge Ipenburg, Elize, Kim Feenstra, Beertje van Beers, Valerio en Anouk Smulders. Met de publiciteit zat het dus wel goed. Minder was dat een deel van de ‘gewone’ gasten een staplek achterin de zaal had met beperkt zicht op de catwalk, en dat was waar het uiteindelijk toch om draaide.

En die collectie was zeker de moeite van het kijken waard. Het bekende ondergoed werd geshowd op enkele dansers in de hoeken van de zaal. Op de catwalk waren het de nieuwe kledingcollecties die geshowd werden. En dat was heel anders dan de sportieve look die we van het merk gewend zijn. Björn Borg ontwikkelt steeds meer tot een volwaardige kledinglijn voor meiden en jongens. In de collectie zitten zelfs jeans, paillettenleggings en -giletjes, jurkjes en chino’s. Het plan van het merk is om deze modelijn de komende seizoenen nog verder door te zetten.