TOP

Binnenstad Den Haag telt meeste exclusieve winkels

De binnenstad van Den Haag telt de meeste exclusieve winkels van alle binnensteden in Nederland. Met 75 opvallende 'winkelformules' laat Den Haag Amsterdam (66), Maastricht (60) en Rotterdam (59) achter zich.

Dit blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Locatus. Ook in de wijken buiten de binnenstad zijn veel bijzondere winkels te vinden. Hiermee loopt Den Haag voorop in de trend dat winkelen in de buurt weer toeneemt.

Wethouder Henk Kool (PvdA, economische zaken) zegt in het Algemeen Dagblad de inspanningen van de gemeente beloond te zien. “Den Haag steekt er veel energie in om de beste winkelstad van Nederland te worden. We hebben veel baat bij de inzet en creativiteit van zelfstandig ondernemers, dat blijkt hieruit.” In de binnenstad zijn veel ‘onderscheidende nieuwkomers’ neergestreken. Voorbeeld hiervan is COS, een nieuwe formule van H&M die in Nederland alleen te vinden is in Den Haag. Andere nieuwe topzaken zijn: Marlies Dekkers, DOK Cookware, Elle pret-a-porter, Filippa K, Fragile, l’Empresse, Karen Millen en Erny van Reymersdal.

De huurprijzen op de beste locaties zijn sterk gestegen. De Spuistraat staat nu tweede achter de Kalverstraat. Ook de Denneweg en het Hofkwartier zijn in trek.