TOP

Binnenkijken in de nieuwe winkel van Vrouw in Horst. ‘We hebben een jaar verbouwd’

Vrouwenmodewinkel Vrouw in Horst verhuisde deze maand naar een ander pand verderop in dezelfde straat. Op 11 november openden de deuren van de nieuwe winkel aan Kerkstraat 14. Dankzij de gedeeltelijk open eerste verdieping en het zicht op de ramen over twee verdiepingen is de winkel een zee van ruimte en licht.

Foto’s: Vrouw in Horst

Ruud en Hanneke van Leendert van Vrouw waren nog steeds tevreden met hun winkellocatie in de Kerkstraat in Horst. Maar doordat de webshop zo hard groeide, besloten ze vorig jaar toch op zoek te gaan naar een ander pand. “Het was ergens wel jammer om te moeten verhuizen, want ik vond onze vorige winkel na vier jaar nog steeds mooi”, vertelt Hanneke Janssen. “Maar onze webshop is zo gegroeid dat daar nu vier mensen voor werken. En die zaten achterin het magazijn, waar ook het toilet en de keuken waren, in een ruimte zonder daglicht. Als het druk was in de webshop zat er soms een vijfde medewerker aan de eettafel te werken. Dat kon eigenlijk niet meer.”

Vorig jaar kwam verderop in de straat het pand van een oude bakkerij te koop. Een uitdaging, want het moest volledig verbouwd worden. Met zijn werkverleden als werkvoorbereider en uitvoerder deed Ruud van Leendert het grootste deel van de verbouwing zelf, samen met één ZZP-er. Hanneke: “De vorige winkel hebben we ook zelf verbouwd en dat was zo’n enorme klus dat ik daarna zei dat ik dat nooit meer zou doen. Dus we waren van plan om dit keer meer uit te besteden. Maar toen stegen door corona en de oorlog in Oekraïne alle materiaalkosten en moesten we wel zelf verbouwen om binnen budget te blijven. Ruud vond het overigens geweldig om te doen. En nu ik na een jaar verbouwen het resultaat zie vind ik het ook extra leuk om te kunnen vertellen dat we bijna alles zelf gedaan hebben.”

De eerste verdieping werd opengebroken om een vide te maken voor het kantoor, de in- en uitpakruimte voor de webshop, de fotostudio en de keuken. Dankzij de open trap in de winkel en de glazen balustrade langs de eerste verdieping is er een open verbinding tussen het kantoor en de winkel. Bovendien ontstaat zo een hoge open ruimte halverwege de winkel, wat zorgt voor veel lichtinval. De vele extra vierkante meters kantoorruimtes op de eerste verdieping zorgen voor de winst qua ruimte.

Het winkelvloeroppervlak is ongeveer 25 vierkante meter kleiner dan in de vorige winkel. Hanneke: “Maar we hoeven niet minder in te kopen. We kunnen hier meer aan de wanden kwijt en we hebben de zithoeken minder groot opgezet. Ik vond het heel spannend om te verhuizen. Wordt de nieuwe winkel net zo mooi als de vorige ondanks dat het iets kleiner is? Maar klanten reageren heel positief. We hebben hier meer passanten dan op de vorige locatie. Dit is een betere plek in het centrum, je loopt hier recht tegenaan vanaf de parkeerplaats. Daarnaast is het fijn dat we nu een kooppand hebben. Het geeft een veilig gevoel dat we niet vastzitten aan een huurcontract en met huurverhogingen te maken krijgen. Wij weten de komende twintig jaar wat we betalen.”