TOP

Binnenkijken: de nieuwe Marc Cain Store in Amsterdam

Marc Cain heeft op vrijdag 15 mei 2015 een winkel geopend in de Amsterdamse PC Hooftstraat. De nieuwe winkel is bijna twee keer zo groot als de oude winkel in dezelfde straat, die een jaar geleden werd gesloten.

Door een generatiewisseling heeft Marc Cain de detailhandel in Nederland geherstructureerd. Het Duitse moederbedrijf heeft sinds afgelopen jaar zeven Marc Cain Stores in eigen beheer, nadat verschillende franchisenemers met pensioen gingen. Dat geldt voor de winkels in Den Haag, Breda, Arnhem, Eindhoven en Rotterdam (2). De winkels in Laren, Maastricht en Den Bosch worden nog steeds gerund door franchisenemers.

In eigen beheer

De nieuwe winkel in de PC Hooftstraat in Amsterdam heeft Marc Cain ook in eigen beheer. Met een oppervlak van 160 vierkante meter verkoopvloer is deze bijna twee keer zo groot als de oude Marc Cain winkel in de PC Hoofstraat, die vorig jaar werd gesloten.

Monumentaal pand

De nieuwe Marc Cain store beslaat twee etages van een karakteristiek bakstenen pand. De gevel is een opvallende, in het oog springende witte lijst met gouden etalageprofielen. Ze geven de winkel een elegante en moderne uitstraling die contrasteert met het onder monumentenzorg geplaatste pand.

Souterrain

Na een verbouwing van een half jaar heeft Marc Cain het souterrain van het pand als extra verkoopruimte ingericht. Deze ruimte bereik je via witte stenen treden van uiteenlopend formaat die zwevend uit de wand steken. Als lichtbron, maar ook als designelement, werden vijf begaanbare glazen platen geplaatst die dienst doen als ῾kijkgat’ en die voor meer licht op de onderste etage zorgen. Eyecatcher zijn de losse vloertegels die als schommels met figuren over de vloer zweven.

Huiselijke sfeer

De hoogglanzende, wit gelakte meubels harmoniëren mooi met de zacht glanzende wanden in een heldere metallic champagnetint. De zithoek op het hoogpolige tapijt creëert een huiselijke sfeer en ruime comfortabele pashokjes zorgen voor een relaxte winkelbelevenis. In de winkel worden de collecties van Marc Cain Collections en Marc Cain Sports verkocht.

Alle nieuwe winkels en heropeningen worden gerealiseerd door de eigen interieurafdeling van Marc Cain. Op dit moment zijn er 179 Marc Cain Stores in 34 landen, 336 shop-in-shops en bijna 1.000 verkooppunten in 59 landen. Marc Cain draaide in 2014 een omzet van 246 miljoen euro.

MC_Store_AmsterdamMC_Store_Amsterdam1MC_Store_Amsterdam2MC_Store_Amsterdam4MC_Store_Amsterdam5MC_Store_Amsterdam3