TOP

Binnenkijken: Cozy Pillow, het boetiekhotel van Fred. in Utrecht

Het afgelopen jaar was enerverend voor ondernemer Frederiek Waninge. Binnen een paar maanden opende ze haar vrouwenmodewinkel Fred. én het bovengelegen boetiekhotel Cozy Pillow in Utrecht. “Dit is een dubbele uitdaging.”

Tijdens het interview voor Textilia 1, de special vrouwenmode, checken diverse gasten in voor een van de zes kamers van Cozy Pillow. Dit doen ze aan de lange toonbank alias koffiebar in Fred., de modezaak aan de drukke Steenweg, in het hart van de Utrechtse binnenstad. “Doordat de check-ins voor de kamers hier plaatsvinden zorgt dit altijd voor reuring en leuk contact met de bezoekers”, vertelt eigenaar Frederiek Waninge.

Tekst gaat door onder de foto’s

Persoonlijke manier

Bezoekers van de winkel en gasten van het hotel zijn vaak verrast door de combinatie van fashion en leisure, merkt Waninge. “Zo verwachten mensen niet dat ze inchecken in de winkel. Dit zorgt voor een natuurlijke verbinding tussen beide. Gasten nodigen we uit voor een kopje koffie aan de bar. Een perfecte manier om op een persoonlijke en toegankelijke manier elkaar te ontmoeten. Voordeel is verder dat we boven zoveel doorloop hebben dat we dit voor de nodige traffic op de winkelvloer zorgt.” En er is meer interactie: hotelgasten ontvangen tien procent korting bij een aankoop en de kopjes die in de kamers staan, met Domtorens en Utrechtse woorden zijn in de winkel verkrijgbaar.

‘ We willen goed zijn in wat we doen, zodat we de reden zijn dat mensen omfietsen’

Dubbele uitdaging

Na een flinke verbouwing aan het gedateerde middeleeuwse pand opende Waninge in maart 2019 de deuren van Fred. In september volgde het drie verdiepingen tellende Cozy Pillow. Een dubbele uitdaging: twee afzonderlijke bedrijven die een sterke synergie hebben, maar volgens de ondernemer ieder op zijn beurt de nodige energie vragen. “Aan één bedrijf bouwen is al heftig, laat staan aan twee. De basis is goed en nu is het een kwestie van finetunen. Voor Fred. houden we in de gaten welke merken en artikelen goed verkopen, bij Cozy Pillow werken we vooral aan het optimaliseren van ‘housekeeping’: ziet alles er spot on uit”, aldus Waninge die zelf ook af en toe een bed opmaakt of rechttrekt.

Tekst gaat door onder de foto’s

Omfietsen

“We willen goed zijn in wat we doen, zodat we de reden zijn dat mensen omfietsen”, verklaart de retailer. “We hebben al veel terugkerende klanten, waaronder velen die via-via van ons hebben gehoord.” Ook de hotelzaken gaan goed. Op de site van Booking.com scoort Cozy Pillow een 9,2 over 127 beoordelingen. In de recensies loven gasten precies datgene wat Waninge voor ogen had toen ze dit avontuur aanging: een persoonlijke ontvangst, een verrassend winkel/hotelconcept op een A-locatie en een goede service en prijs-kwaliteitverhouding.

Meer lezen over de winkel Fred. en de keuzes van ondernemer Frederiek Waninge? In Textilia 1, de special vrouwenmode vind je een winkelreportage.

Foto’s: Myrthe Slootjes