TOP

Bijeenkomst Groen is de Rode Draad: MVO in de modeketen

Tijdens de 'Dag van de Duurzaamheid' op 11 november 2011, slaan VGT, CBW-Mitex en Modint de handen ineen tijdens een bijeenkomst voor de hele modeketen waarbij 'groen' de rode draad is.

Met deze bijeenkomst willen de organisatoren deelnemers inspireren en informeren en antwoord geven op de vraag: Waarom en hoe kan MVO toegepast worden in de modebranche?

Ondernemers die de ‘groene draad’ al hebben opgepakt zullen hun visie en ervaringen delen en duidelijk maken wat MVO uiteindelijk kan opleveren. Het programma voor deze bijeenkomst is als volgt:

10.30 – 11.30 Ontvangst

11.30 – 12.30 Plenaire programma
Annemarie van Gaal introduceert het doel van deze bijeenkomst en deelt haar eigen visie en ervaring op het gebied van MVO met u. Hierna begeleidt zij een panelinterview met de voorzitters/directeuren van Modint, CBW-Mitex en VGT en de MVO-experts binnen deze drie organisaties. Het plenaire gedeelte eindigt met een (Engelstalige) presentatie door Philip Chamberlain van C&A (Hoofd Sustainable Business Development C&A Europa) over MVO en duurzaamheid: waarom en welke kansen biedt het?

12.30 – 13.30 Lunch

13.30 – 14.25 Workshoprronde I (besloten gedeelte en alleen te volgen door leden en genodigden)

14.55 – 15.50 Workshopronde II

15.50 – 16.20 Pauze

16.20 – 17.15 Vervolg Plenaire programma
Duurzaam ondernemer Ruud Koornstra geeft zijn visie op MVO. Koornstra (42) verdiende zijn eerste grote geld als tv-producent; samen met jeugdvriend Friedwart Barfod produceerde hij programma’s als Lingo en Villa Felderhof. Toen het bedrijf in 2000 werd verkocht, was hij in één klap multimiljonair. Het maakte hem geen vrolijker mens. Koornstra en zijn vrienden constateerden dat het een zootje is in de wereld en besloten daar iets aan te veranderen. Nu boekt hij het ene succes na het andere met het op de markt brengen en verkopen van duurzame producten. Als geen ander weet Koornstra met MVO de marketing vertaalslag richting consumenten te maken. “Duurzaam ondernemen is een manier van kijken”, zegt hij. “Als je door hebt hoe dat tot een betere wereld kan leiden, zie je steeds meer mogelijkheden.”

17.15 – 18.30 Afsluiting & borrel

Locatie
FC Utrecht Stadion
Stadion Galgenwaard. Herculesplein 241 in Utrecht