TOP

Beyoncé koopt aandelen Ivy Park terug, enorme toename van nepproducten en 70e winkel voor Open32

Open32 heeft afgelopen zaterdag de 70e vestiging geopend in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Verder: de Spaanse modevakbeurs Momad ondergaat een rebranding, Beyoncé koopt de aandelen in kledinglijn Ivy Park terug na een #MeToo-rel rondom partner Sir Philip Green (Topshop) en Olcay Gulsen brengt haar nieuwe parfum bij Etos uit. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 16 november 2018.

Beyoncé koopt aandelen Ivy Park terug na #MeToo-rel

Popster Beyoncé heeft de samenwerking met Topshop voor haar kledinglijn Ivy Park stopgezet. Haar beheermaatschappij Parkwood heeft de 50 procent aandelen die Topshop in Ivy Park had teruggekocht. Dat melden verschillende media, waaronder The Guardian.

De buy-out volgt op de #MeToo-rel rondom Topshop-oprichter Sir Philip Green, al stond de verkoop volgens beide partijen al eerder gepland. Ivy Park zegt in een statement dat er onderhandelingen van bijna een jaar aan vooraf gingen. Mogelijk heeft het schandaal rondom Green het laatste zetje gegeven. De Britse zakenman werd in oktober door vijf oud-medewerkers beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, pesten en racisme. Jane Shepherdson, de voormalig branddirector van Topshop, omschrijft hem als een ‘pestkop’ en geeft aan dat zijn gedrag ‘slechter was dan van de meesten’.

Open32 opent 70e winkel in Hoog Catharijne

Open32 heeft op zaterdag 10 november de 70e vestiging geopend in winkelcentrum Hoog Catharijne Utrecht. Na Nieuwegein en Leidsche Rijn is dit de derde winkel voor de modeketen in de regio. Het filiaal zit op de oude plek van Men at Work en heeft oppervlakte van 320 vierkante meter. “Door de centrale ligging van het pand, in het hart van Hoog Catharijne, maakt het de verbinding met zowel het Centraal Station als de binnenstad”, meldt de fashionretailer in een persbericht. “Deze omgeving sluit naadloos aan bij het vernieuwde concept van Open32.”

Het exterieur is open en transparant, het interieur heeft door het gebruik van hoogwaardige materialen een warme uitstraling. Klanten kunnen er terecht voor merken als Calvin Klein, Levi’s, PME Legend, Silvercreek en Tommy Jeans. ‘Echt service en persoonlijke aandacht’ staan hoog in het vaandel. “Met de opening van deze eigentijdse winkel levert Open32 een goede bijdrage aan de kwaliteit die Hoog Catharijne als winkelcentrum reeds te bieden heeft”, zegt marketingmanager Menno Dings.

Vorige week opende de nieuwe vleugel van Hoog Catharijne, de Zuidpassage. In het nieuwe gedeelte zijn onder meer winkels van Balr, Levi’s, Van Os tassen en koffers en Ziengs Schoenen te vinden.

OPEN32_Hoog Catharijne front OPEN32_Hoog Catharijne zijkant

Beeld: Open 32

Terugluisteren: steeds meer nepproducten in omloop

Het aantal verwijderde advertenties dat namaakproducten aanbiedt is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij React, de organisatie die merken bijstaat in de strijd tegen nepartikelen. Dit jaar zijn er 40.000 advertenties voor namaakproducten offline gehaald. Dat lijkt veel, maar is volgens React-directeur Ronald Brohm nog maar het topje van de ijsberg. Het totale aantal zou in de miljoenen lopen. “Namaak zoekt zijn weg online, want het is een betrekkelijk veilige manier om te verkopen”, zegt hij tegen BNR. “Ali Express, Marktplaats, Bol.com, overal waar derde partijen in de gelegenheid worden gesteld producten aan te bieden, daar tref je namaak aan.” Het volledige item luister je hier.

Rebranding voor Spaanse vakbeurs Momad

De Spaanse mode- en schoenenbeurs Momad ondergaat met ingang van 2019 een rebranding. Dat meldt beursorganisator Ifema in een persbericht. Voorheen fungeerde het merk Momad als paraplu voor de vakbeurzen Momad Metropolis (mode) en Momad Shoes (schoenen). Die concepten komen te vervallen. De modebeurs gaat verder als Momad en breidt uit. Naast fashionlabels zijn er op de aankomende editie (8 t/m 10 februari in Feria de Madrid) ook schoenen- en accessoiremerken te vinden. Het event vindt gelijktijdig plaats met de beurzen Bisutex (sieraden en accessoires), MadridJoya (sieraden en horloges) en Intergift (cadeaus en decoratie). Bezoekers hebben toegang tot alle evenementen.

Momad Shoes wordt vervangen door ShoesRoom by Momad, dat van 1 t/m 3 maart gehouden wordt op de nieuwe locatie La Nave in Madrid. De beurs werkt met een showroom-concept en vaste modulaire standopbouw. “Daardoor worden de kosten voor deelnemende merken lager en komen de producten beter uit”, laat Ifema in een persbericht weten.

Nieuwe parfumlijn Olcay Gulsen wordt uitgebracht bij Etos

Olcay Gulsen is na het faillissement van modemerk Supertrash een nieuwe weg ingeslagen. Ze richt zich op haar televisiewerk (o.a. Boxing Stars, RTL Boulevard) en zag afgelopen woensdag een langgekoesterde droom in vervulling gaan: een eigen parfum. De lijn heet Femme Power en wordt later deze maand bij Etos uitgebracht. Dat zegt de ondernemer tegen de Telegraaf.

Onder Femme Power vallen een eau de parfum, shower- en bodycream, geurkaars en huisparfum. Gulsen omschrijft de lijn als ‘haar nieuwe kindje’. In eerste instantie wilde ze Femme Power online lanceren. “Maar toen ik door Etos werd benaderd, heb ik besloten de lijn exclusief bij hen uit te brengen.”