TOP

Bestseller vrouwenmode: Donna Tienda in Den Haag

Ook benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen periode? Deze week vroeg Textilia het aan Mimi en Usha van Donna Tienda in Den Haag.

“Isabel Marant is ook dit seizoen weer erg populair”, vertelt Usha, die veel in de winkel staat. “De beroemde sneaker met ingebouwde hak (395,-) is uiteraard een echte bestseller, ook hier. Eigenlijk doen alle items van de Étoile-lijn het enorm goed. De T-shirts, de vesten en jeans. We hebben het merk groot ingekocht en we zijn tevreden over de verkoop.

Isabel Marant
Eigenaresse Mimi vertelt dat zij het merk Isabel Marant al zeker vijftien jaar inkoopt. Daarmee is ze een van de eersten geweest die het merk in Nederland aanbood. “Wij waren er vanaf het begin bij met Isabel Marant, ook toen het label nog hartstikke onbekend was. Maar ik geloofde in het merk en kocht het ieder seizoen in. Inmiddels begin de veranderingen in de collecties te zien. Het merk wordt populairder en daarmee commerciëler. Dat trekt hele andere klanten aan dan de liefhebbers die al zo lang naar mijn winkel kopen. Daarom koop ik niet klakkeloos de commerciële successen van zo’n collectie in, want die passen niet bij een deel van mijn klantenkring. Alles wat ik van Marant in mijn winkel hang, daar sta ik ook echt achter.”

Geen hoofdlijn
De hoofdlijn van het Franse Isabel Marant verkoopt Mimi inmiddels niet meer. De hoge eisen die het merk stelde, gingen er bij haar niet in. “Ik laat me niet door een label vertellen welke merken er allemaal wel en niet in mijn winkel kunnen. Als zij per se tussen de high end labels willen hangen, dan kan dat hier niet. Natuurlijk vind ik al die kleding mooi, maar ik heb de commerciëlere namen hard nodig voor mijn omzet. Ik hoorde van andere winkeliers dat ze bepaalde labels niet eens meer mogen verkopen vanwege de andere merken in hun winkel. Dat wilde ik voor zijn, daarom ben ik uit eigen wil gestopt met de hoofdlijn en hebben we nu alleen Étoile. 

Nieuwe merken
Het in Den Haag gelegen Donna Tienda bevindt zich in het midden-hoog segment en heeft een merkenpakket met zowel gevestigde als opkomende merken. “De jurkjes van DVF doen het momenteel weer heel goed”, zegt Usha. “Maar we zien ook dat het relatief jongen Iro erg populair is, met name de jasjes vliegen de winkel uit.” Volgens Mimi is de kracht van haar winkel dan ook het publiek kennis laten maken met jonge labels. “Nieuwe merken op de kaart zetten is een uitdaging voor mij en ik weet inmiddels hoe ik dat aan kan pakken. We staan graag aan het begin van zo’n proces en zetten nu in op Iro.”

Donna Tienda
Kerkplein 4 Den Haag
070-36 22 576