TOP

Bestseller jeans: Blue’s Basic in Mijdrecht

Ben je benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen week? “De Bare Metal van het merk PME Legend voor de heren”, zegt Erica van der Neut. Zij is eigenaar van de kledingzaak Blue’s Basic in Utrecht.

Erica van der Neut: “De jeans worden altijd goed verkocht. De Bare Metal jeans, van het merk PME Legend, voor de mannen loopt het best. De prijsklasse van die broek ligt rond de €100. Ook het model 3301 van G-Star valt erg in de smaak. De kwaliteit is prima in verhouding met wat je ervoor betaalt en de pasvorm is erg fijn. Daarnaast gaan de dunne truitjes, de v-halsjes, voor de mannen erg hard. Daarbij gaat het niet zozeer om een bepaald merk, maar het gaat hierbij weer om de prijs-kwaliteitsverhouding, die moet in orde zijn. Wij hebben ze bijvoorbeeld van Bertoni. Bij ons zijn zulke truitjes al vanaf €49,95 verkrijgbaar. Voor de vrouwen verkopen we de T-shirts met onderaan een elastiekje heel goed. Deze vallen wat losser waardoor ze erg in trek zijn bij de dames. Vooral die van Mexx, maar van een onbekend merk gaan ze eigenlijk net zo hard. De prijs ligt rond de €49,95.”

“Nu het de tijd van de uitverkoop is, verkopen we naast jeans erg veel winterjassen. Hiervoor werden ze minder verkocht door de winter die uitblijft maar nu in de sale gaan ze echt als warme broodjes over de toonbank. Eigenlijk vallen alle merken winterjassen wel in de smaak maar Air Force spant de kroon. Minder geliefd zijn op het moment de truien, T-shirts met lange mouwen en de gekleurde broeken. Er is niet echt vraag meer naar bij onze klanten. Wat onze doelgroep is? Er is geen vast type dat naar onze winkel komt. Het gaat meer om het kleedmoment. Of diegene nu wat voor werk zoekt of voor een feestje. Eigenlijk is Blue’s Basic geschikt voor alle mannen en vrouwen vanaf 16 jaar.”

Adres:
Blue’s Basic
De Passage 10 – 12
3641 AK Mijdrecht
0297 – 273058